Bodyscanners luchthaven zorgen opnieuw voor controverse

Bodyscanners luchthaven zorgen opnieuw voor controverse

De nieuwe bodyscanners die op de Engelse luchthavens geintroduceerd werden, zorgen voor heel wat controverse, omdat vele passagiers vinden dat hun privacyrechten worden geschonden.

De nieuwe bodyscanners die op de Engelse luchthavens geintroduceerd werden, zorgden voor heel wat controverse, omdat vele passagiers vinden dat hun privacyrechten worden geschonden.

Desondanks werden op luchthaven Heathrow en Londen de apparaten kort geleden geinstalleerd. Na een maand beginnen de alarmbellen alweer te rinkelen.

Er deed zich een incident voor waarbij een veiligheidsbeamte op Heathrow onvrijwillig een collega een full body scan gaf. De vrouwelijke collega kreeg vervolgens een opmerking over haar borsten. Ze gaf in verschillende Britse media aan dat ze zich getraumatiseerd voelde.

De bodyscan maakt het mogelijk passagiers te scannen zonder kleding om eventuele wapens op te kunnen merken.
Reizigers die de scan weigeren, mogen simpelweg niet vliegen. Sinds eind vorig jaar moeten passagiers vanuit Nederland naar de VS al verplicht een ‘full body’-scan ondergaan. (Bron: HR Praktijk)

Weet jij wel hoe het hoort en wil je werken op Schiphol? Op Schiphol landside is er een vacature vrij voor kandidaat beveiligers. In verbrand met fouilleerwerkzaamheden is er momenteel behoefte aan vrouwelijke kandidaat beveiligers (vrouwen mogen alleen vrouwen fouilleren) Weet jij hoe je je professioneel moet gedragen naar passagiers? Ben je stressbestendig en heb je oog voor je omgeving? Reageer hier!

Vind op onderwerp