Bookcrossing: gratis boeken in het wild

Of het nu druilerig weer buiten is, of de zon lekker schijnt (vandaag is het een beetje van allebei), een goed boek bij de hand is altijd fijn om de tijd mee te doden. Maar wat als je door je voorraad goede boeken heen bent? Dan kan je boeken kopen, lenen, of tweedehands kopen. Maar er is nog een andere optie: bookcrossing.
Wat houd Bookcrossing in?

BookCrossing is een initiatief van en voor enthousiaste lezers uit de hele wereld. Boeken worden "in het wild" achtergelaten, zodat anderen ze kunnen lezen. www.BookCrossing.com is de website die dit alles mogelijk maakt.


Hoe werkt het?

BookCrossers registreren hun boeken op de site www.bookcrossing.com zodat ieder boek een uniek nummer (BCID) krijgt. Dit nummer wordt samen met een paar instructies op het boek geplakt. Iemand die zo'n boek vindt, kan dan aan de hand van het BCID op de site nakijken, vanwaar het komt, wie het allemaal gelezen heeft en zelf een "journal entry" schrijven, zodat anderen weten, dat het boek in goede handen is. Als de vinder het boek gelezen heeft, laat hij het weer vrij, bijvoorbeeld in een café, in een treincoupé of waar dan ook, zolang anderen het maar kunnen vinden.

Heb jij wel eens aan bookcrossing gedaan? Laat het ons weten via twitter of facebook!
vind op onderwerp

Waar wil jij het liefst meer over weten?

Deze poll staat in het teken van jou wensen. Waar wil jij het liefst meer over weten? Waar liggen jou interesses? Heb je behoeft aan meer sollicitatietips? Wil je meer weten over wet- en regelgeving of ben je op zoek naar de ultieme personal branding gids? Laat het ons weten! Stem nu op onze poll!