Fiets kwijt? Het kan op het Leidseplein

Sinds afgelopen maandag worden fietsen op het Leidseplein verwijderd. Althans de fietsen die lukraak zijn geparkeerd. Dit geldt ook voor brommers. Door harder en consequenter op te treden hoopt de gemeente Amsterdam de overlast te reduceren.
Een boom geldt duidelijk niet als stalplek, alleen toegewezen "fietsparkeervoorzieningen" mogen gebruikt worden. Als je dus een avond gaat stappen, zet je rijwiel dan in een aangegeven gebied en vergeet niet dat hij er maar maximaal 7 dagen mag staan. Let op! Dit wordt in de gaten gehouden met een stickersysteem.

Het stadsdeel Centrum wil hiermee het Leidseplein netter en overzichtelijker houden. Op dit moment zijn er met name 's avonds nog niet genoeg parkeerplekken dus het stadsdeel handhaaft deze regels doordeweeks van 08.00 - 18.00 uur.

Mocht je alsnog je fiets zijn kwijgeraakt, informeer dan eens bij het Fietsendepot. Daar kan je vaak je fiets gewoon weer ophalen (voor €10,-) .

Wil je helemaal zeker zijn dat er niets met je fiets gebeurd? Stal je fiets dan in een van de bewaakte fietsenstallingen. De eerste 24 uur is gratis! De stalling bij Paradiso is het dichtst bij het Leidseplein.
vind op onderwerp

Geef je mening!

Je leest een interessante vacature.... achtereenvolgend komen de taken en verantwoordelijkheden, de omschrijving van het soort projecten waar je verantwoordelijk voor wordt, de informatie over de organisatie en het team, het profiel waar jij aan moet voldoen en tot slot de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden aan bod.

Stuk voor stuk belangrijke onderdelen bij het lezen van de vacature, maar wat is voor jou nou het belangrijkste onderdeel in de vacaturetekst?
Stem nu op onze poll!