campus recruitment via werkstudent

Nationale feestdagen 2014

Nederland heeft 12 nationale feestdagen. Echter 9 hiervan leveren je een vrije dag op. Daarmee zitten we behoorlijk onder het gemiddelde van de G20 wat op 12 nationale feestdagen zit. In Engeland (UK) komt je er helemaal bekaaid af met maar 8 nationale feestdagen.

Minimumloon en jeugdloon 2014

Het wettelijk minimumloon gaat per 1 januari 2014 omhoog.   Het wettelijk brutominimumloon (WML) voor werknemers van 23 jaar en ouder bij een volledig dienstverband wordt per 1 januari 2014:   € 1.485,60 per maand; € 342,85 per week; € 68,57 per dag. Tegelijkertijd is ook het wettelijk minimumjeugdloon verhoogd.

Wat is een MOOC?

Een MOOC is een zogeheten Massive Open Online Course, oftewel een cursus die gratis online wordt gegeven waar iedereen aan deel kan nemen. In je eigen bureaustoel kan je kiezen uit het groeiende aanbod online cursussen. Het mooi aan een MOOC is dat de student 'naast je' uit Brazilië, IJsland of Japan kan komen. Onderwijs wordt op deze manier toegankelijk voor iedereen.

1001 sollicitatievragen: oplossend vermogen

Oplossend vermogen, hoe zit het met je probleemoplossend vermogen? Oftewel hoe pak jij een probleem op en wat voor soort oplossing zoek je?Het vermogen om problemen op te lossen is een eigenschap die voor veel functies praktisch is en een veelbesproken onderdeel is in het sollicitatiegesprek.Welke methodiek ligt het dichtst bij jezelf, welke aanpak is het meest praktisch en voor welke aanpak is budget beschikbaar? Afhankelijk van je functie, het type werkgever (overheid/bedrijfsleven/stichting),  de aard van het probleem en de frequentie variëren de mogelijkheden die je hebt.

Campus Recruitment

Is cum laude voor jou pas het begin? Ben jij tot op het bot gemotiveerd om meer uit je studieperiode te halen? Wij zijn op zoek naar doorzetters en aanhouders die net zo lang door gaan totdat ze hun doel, en misschien wat meer, hebben bereikt.

solliciteren met een gat in je CV

Een gat in je CV kan je snel oplopen. Niet direct na je studie aan de slag of meerdere maanden, misschien wel langer dan een jaar, niet aan het werk. Het staat niet fraai op je CV en kan als een hapering aanvoelen in je eigen verkoopverhaal. Wat moet je uitleggen of moet je juist de waarheid verdraaien?