Lekker bot, meer salaris?

Verbaas jij je ook regelmatig over hufter gedrag op de werkplek? Botte horken, brutale botterikken en ander lomp vertoon wordt over het algemeen niet geaccepteerd. Toch verdienen onaardige collega's in de regel meer dan de lieverdjes. Hoe kan dat toch?
Het blijkt uit onderzoek van de Wall Street Journal dat de kloof vooral onder mannen groot is.


De salariskloof is te verklaren doordat aardige mannen de conventionele sekserollen tegenspreken, terwijl hun bottere collega’s deze juist bevestigen. Vriendelijkheid wordt dus afgestraft, aldus de onderzoekers. Ook zouden onvriendelijkere mensen minder snel bereid zijn toe te geven in salarisonderhandelingen.


Wil je meer verdienen en heb je voldoende gronden om te kunnen onderhandelen? Dan zou het je best wel eens kunnen helpen om wat harder te zijn. Durf op te komen voor jezelf maar wees niet onvriendelijk en zeker niet bot, de meeste werkgevers en collega's stellen dat toch niet echt op prijs ;)

Bron: HRpraktijk.nl
vind op onderwerp

Wat vind jij het moeilijkste tijdens het sollicitatieproces?

Werkstudent.nl bezoek je niet alleen voor alle verschillende vacatures. Je kan er ook informatie vinden over veel uiteenlopende onderwerpen.

POLL ... fasen sollicitatieproces

Solliciteren is leuk! Je ontdekt je talenten, leert nieuwe mensen en organisaties kennen en uiteindelijk ben je aangenomen voor die nieuwe uitdagende baan! Solliciteren is ook moeilijk. Tijdens het sollicitatieproces is het vaak vallen en opstaan.
Wat vind jij het moeilijkste tijdens het sollicitatieproces? Stem nu op onze poll!