Lekker bot, meer salaris?

Verbaas jij je ook regelmatig over hufter gedrag op de werkplek? Botte horken, brutale botterikken en ander lomp vertoon wordt over het algemeen niet geaccepteerd. Toch verdienen onaardige collega's in de regel meer dan de lieverdjes. Hoe kan dat toch?
Het blijkt uit onderzoek van de Wall Street Journal dat de kloof vooral onder mannen groot is.


De salariskloof is te verklaren doordat aardige mannen de conventionele sekserollen tegenspreken, terwijl hun bottere collega’s deze juist bevestigen. Vriendelijkheid wordt dus afgestraft, aldus de onderzoekers. Ook zouden onvriendelijkere mensen minder snel bereid zijn toe te geven in salarisonderhandelingen.


Wil je meer verdienen en heb je voldoende gronden om te kunnen onderhandelen? Dan zou het je best wel eens kunnen helpen om wat harder te zijn. Durf op te komen voor jezelf maar wees niet onvriendelijk en zeker niet bot, de meeste werkgevers en collega's stellen dat toch niet echt op prijs ;)

Bron: HRpraktijk.nl
vind op onderwerp

Wat denk je dat het belangrijkste is...

... als je gaat werken ... voor het Van Gogh Museum. Iedereen kent het Van Gogh Museum van naam. Uitzendkrachten van De Werkstudent werken al geruime tijd voor het Van Gogh Museum. Bij dat werk komt heel wat kijken. Daarom deze poll. Wij zijn benieuwd naar jou idee :). Stem nu op onze poll!