Niet uitchecken ov-chipkaart levert GVB 240.000 euro op

In december vergaten ruim 60.000 ov-reizigers uit te checken bij GVB chip paaltjes. Dit leverde naar zeggen GVB zo'n 240.000 euro op. Wat er met dit bedrag is gebeurd is onduidelijk, want slechts 60 personen hebben geld terug gevraagd.
In december vergaten ruim 60.000 ov-reizigers uit te checken bij GVB ov-chip paaltjes. Dit leverde naar zeggen GVB zo'n 240.000 euro op. Wat er met dit bedrag is gebeurd is onduidelijk, want slechts 60 personen hebben geld terug gevraagd.

Bij het uitchecken met de ov-chipkaart wil er nog wel eens een paaltje defect zijn, ook vergeten reizigers soms uit te checken. Met behulp van een formulier kunnen deze passagiers vervolgens de 4 euro van het afgeschreven basistarief terug vragen. Het meerendeel vindt dit echter te omslachtig en vraagt nooit het geld terug.

Het GVB verwacht dat steeds minder mensen zullen vergeten uit te checken. Het percentage daalde van 8 procent naar 1,6 procent.

Wil jij het GVB niet rijk laten worden van de vergeetachtigheid van reizigers? Ben je zelf een keer vergeten uit te checken of deed het electronische paaltje het niet? Claim dan direct het starttarief bij het dichtbijzijnde gvb kantoor, of download online het formulier op www.gvb.nl!

Bron: buurtleven.nl
vind op onderwerp

Wat vind jij het moeilijkste tijdens het sollicitatieproces?

Werkstudent.nl bezoek je niet alleen voor alle verschillende vacatures. Je kan er ook informatie vinden over veel uiteenlopende onderwerpen.

POLL ... fasen sollicitatieproces

Solliciteren is leuk! Je ontdekt je talenten, leert nieuwe mensen en organisaties kennen en uiteindelijk ben je aangenomen voor die nieuwe uitdagende baan! Solliciteren is ook moeilijk. Tijdens het sollicitatieproces is het vaak vallen en opstaan.
Wat vind jij het moeilijkste tijdens het sollicitatieproces? Stem nu op onze poll!