Niet uitchecken ov-chipkaart levert GVB 240.000 euro op

In december vergaten ruim 60.000 ov-reizigers uit te checken bij GVB chip paaltjes. Dit leverde naar zeggen GVB zo'n 240.000 euro op. Wat er met dit bedrag is gebeurd is onduidelijk, want slechts 60 personen hebben geld terug gevraagd.
In december vergaten ruim 60.000 ov-reizigers uit te checken bij GVB ov-chip paaltjes. Dit leverde naar zeggen GVB zo'n 240.000 euro op. Wat er met dit bedrag is gebeurd is onduidelijk, want slechts 60 personen hebben geld terug gevraagd.

Bij het uitchecken met de ov-chipkaart wil er nog wel eens een paaltje defect zijn, ook vergeten reizigers soms uit te checken. Met behulp van een formulier kunnen deze passagiers vervolgens de 4 euro van het afgeschreven basistarief terug vragen. Het meerendeel vindt dit echter te omslachtig en vraagt nooit het geld terug.

Het GVB verwacht dat steeds minder mensen zullen vergeten uit te checken. Het percentage daalde van 8 procent naar 1,6 procent.

Wil jij het GVB niet rijk laten worden van de vergeetachtigheid van reizigers? Ben je zelf een keer vergeten uit te checken of deed het electronische paaltje het niet? Claim dan direct het starttarief bij het dichtbijzijnde gvb kantoor, of download online het formulier op www.gvb.nl!

Bron: buurtleven.nl
vind op onderwerp

Geef je mening!

Je leest een interessante vacature.... achtereenvolgend komen de taken en verantwoordelijkheden, de omschrijving van het soort projecten waar je verantwoordelijk voor wordt, de informatie over de organisatie en het team, het profiel waar jij aan moet voldoen en tot slot de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden aan bod.

Stuk voor stuk belangrijke onderdelen bij het lezen van de vacature, maar wat is voor jou nou het belangrijkste onderdeel in de vacaturetekst?
Stem nu op onze poll!