Pauze op het werk overslaan riskeert gezondheid

Werknemers die niet pauzeren riskeren gezondheidsproblemen. Een derde van de medewerkers werkt door tijdens de lunch. 25 Procent van de werkenden slaat de pauze geheel over.
Dit blijkt uit Brits onderzoek.

Volgens het onderzoeksorgaan CPS is werken goed voor de mentale gesteldheid van de mens, maar tegelijkertijd kan doorwerken tijdens de pauze leiden tot diverse gezondheidsproblemen. Rugklachten is het meest voorkomende probleem, doordat medewerkers te lang in één houding werken. Stress komt op de tweede plaats. 50 Procent van de respondenten voelt zich minstens één keer per week gestressed. Oorzaken zijn onderbezetting en hogewerkdruk. Werkdruk best wenselijk Personeelsdeskundige Ben Willmott zegt dat de uitkomsten van het onderzoek de alarmbellen moet doen rinkelen. "Een bepaalde mate van werkdruk is natuurlijk best wenselijk. Maar als dat niveau uitstijgt boven wat de werknemer aankan - stress dus - is het tijd om even een pauze te nemen. Dat voorkomt depressies, spanningen en hartproblemen."

Bron: hrpraktijk.nl
vind op onderwerp

Geef je mening!

Je leest een interessante vacature.... achtereenvolgend komen de taken en verantwoordelijkheden, de omschrijving van het soort projecten waar je verantwoordelijk voor wordt, de informatie over de organisatie en het team, het profiel waar jij aan moet voldoen en tot slot de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden aan bod.

Stuk voor stuk belangrijke onderdelen bij het lezen van de vacature, maar wat is voor jou nou het belangrijkste onderdeel in de vacaturetekst?
Stem nu op onze poll!