Student met bijbaan heeft meer koopkracht

Denk je dat je met je bijbaan veel belasting betaalt? Think again. Het Nibud rekent uit dat mensen met een bijbaan er een juist stukje op vooruit gaan.
Ok, ok, we geven het toe, het is niet veel. Volgens het Nibud zou iemand met een bijbaan of parttime baan er 4 euro per maand op vooruit gaan in koopkracht. Maar dit is natuurlijk wel 4 biertjes in het piekenuur, een hamburger met frietjes erbij, of een broodje van de v&d (misschien wel 2).

Belastingen gaan iets omhoog dit jaar, maar zolang je als student met je bijbaan niet meer dan 5950 euro verdient, heb je hier geen last van. Ook de basisbeurs gaat iets omhoog. Wil je maximaal profiteren van belastingvoordelen, vul dan ook je t-biljet in om teveel ingehouden belasting van je bijbaan terug te vragen.

Wat vind jij het moeilijkste tijdens het sollicitatieproces?

Werkstudent.nl bezoek je niet alleen voor alle verschillende vacatures. Je kan er ook informatie vinden over veel uiteenlopende onderwerpen.

POLL ... fasen sollicitatieproces

Solliciteren is leuk! Je ontdekt je talenten, leert nieuwe mensen en organisaties kennen en uiteindelijk ben je aangenomen voor die nieuwe uitdagende baan! Solliciteren is ook moeilijk. Tijdens het sollicitatieproces is het vaak vallen en opstaan.
Wat vind jij het moeilijkste tijdens het sollicitatieproces? Stem nu op onze poll!