Student met bijbaan heeft meer koopkracht

Denk je dat je met je bijbaan veel belasting betaalt? Think again. Het Nibud rekent uit dat mensen met een bijbaan er een juist stukje op vooruit gaan.
Ok, ok, we geven het toe, het is niet veel. Volgens het Nibud zou iemand met een bijbaan of parttime baan er 4 euro per maand op vooruit gaan in koopkracht. Maar dit is natuurlijk wel 4 biertjes in het piekenuur, een hamburger met frietjes erbij, of een broodje van de v&d (misschien wel 2).

Belastingen gaan iets omhoog dit jaar, maar zolang je als student met je bijbaan niet meer dan 5950 euro verdient, heb je hier geen last van. Ook de basisbeurs gaat iets omhoog. Wil je maximaal profiteren van belastingvoordelen, vul dan ook je t-biljet in om teveel ingehouden belasting van je bijbaan terug te vragen.

Geef je mening!

Je leest een interessante vacature.... achtereenvolgend komen de taken en verantwoordelijkheden, de omschrijving van het soort projecten waar je verantwoordelijk voor wordt, de informatie over de organisatie en het team, het profiel waar jij aan moet voldoen en tot slot de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden aan bod.

Stuk voor stuk belangrijke onderdelen bij het lezen van de vacature, maar wat is voor jou nou het belangrijkste onderdeel in de vacaturetekst?
Stem nu op onze poll!