Studenten lenen steeds meer

Studenten lenen steeds vaker en steeds hogere bedragen, zo blijkt onderzoek van het Nibud. Ze geeft ook tips om te voorkomen dat studenten een te hoge lening afsluiten.
Studenten lenen steeds vaker en steeds hogere bedragen, zo blijkt onderzoek van het Nibud. Ze geeft ook tips om te
voorkomen dat studenten een te hoge lening afsluiten.


Studenten lenen gemiddeld 320 euro per maand. Na 4 jaar hebben ze een studieschuld van minimaal 15.360 euro exclusief rente. 


Veel studenten sluiten aanvullende leningen af, zonder zich te beseffen wat dit voor gevolgen heeft voor de toekomst.
Ze voorzien geen problemen met het aflossen van hun schuld omdat ze toch gaan verdienen. Maar toch kan het wel degelijk problemen opleveren. Zo kan het zijn dat je met een hoge studieschuld bijvoorbeeld later alleen een lagere hypotheek mag afsluiten.


Om een reeel beeld te krijgen van het te lenen bedrag en de rente die hierover betaald moet worden, heeft Nibud de studieleenwijzer in het leven geroepen. Zo kun je precies zien wat je aan salaris overhoudt in de toekomst.
vind op onderwerp

Wat vind jij het moeilijkste tijdens het sollicitatieproces?

Werkstudent.nl bezoek je niet alleen voor alle verschillende vacatures. Je kan er ook informatie vinden over veel uiteenlopende onderwerpen.

POLL ... fasen sollicitatieproces

Solliciteren is leuk! Je ontdekt je talenten, leert nieuwe mensen en organisaties kennen en uiteindelijk ben je aangenomen voor die nieuwe uitdagende baan! Solliciteren is ook moeilijk. Tijdens het sollicitatieproces is het vaak vallen en opstaan.
Wat vind jij het moeilijkste tijdens het sollicitatieproces? Stem nu op onze poll!