Studenten zoeken niet al te ver voor woning

Studenten die verhuizen en een woning in een andere gemeente zoeken, doen dit vaak voor hun studie. Dit blijkt uit een onderzoek van het CBS onder studenten van 18-21 jaar.
Er vertrekken jaarlijks ruim 96 duizend studenten naar een andere gemeente. De meeste zoeken het in een grote stad met een universiteit, maar een groot deel van studenten blijft daarbij toch in de eigen regio plakken.

Studenten uit het Noorden gaan vaak naar Groningen bijvoorbeeld, en in Amsterdam zijn veel studenten uit het Westen vertegenwoordigd.

Twee derde van de onderzochte groep verhuist naar een andere woning voor een studie. Ze willen zelfstandig gaan wonen. Een kleiner deel gaat juist verhuizen om samen te kunnen wonen of omdat ze trouwplannen hebben.

De grote stad of de echte studentenstad zijn de meest populaire bestemmingen om een studentenwoning te zoeken. Daarom trekken de meeste studenten naar Amsterdam, Groningen of Utrecht. Het inwonersaantal van deze studentensteden neemt daardoor jaarlijk toe naar zo'n 6000 extra 18 tot 21 jarigen.

Heb je zelf ook plannen om je los te weken van je ouderlijk huis en ben je op zoek naar een studentenwoning? Wil je alles weten over studentenwoningaanbieders, huren en woonkosten? Hier vind je alle woontips van de Werkstudent.

Waar wil jij het liefst meer over weten?

Deze poll staat in het teken van jou wensen. Waar wil jij het liefst meer over weten? Waar liggen jou interesses? Heb je behoeft aan meer sollicitatietips? Wil je meer weten over wet- en regelgeving of ben je op zoek naar de ultieme personal branding gids? Laat het ons weten! Stem nu op onze poll!