Studentenrecept: quinoa salade

Studentenrecept: quinoa salade

Terug van weggeweest: het recept voor studenten dat budgetproof en smakelijk is. Deze keer een recept met het supergraan ook wel bekend als Quinoa.

Studentenrecept Quinoa

Quinoa is een vezel en- proteinerijk graan. Je kunt het in plaats van rijst of couscous gebruiken.

Ingredienten (3-4 personen)

250 gram quinoa

500 mililiter water

1 blik zwarte bonen, uit blik goed afgespoeld

selderij

1 wortel, in dunne reepjes gesneden

1 groene peper, van zaden ontdaan en gesneden

2 teentjes knoflook of 1 theelepel knoflookpoeder

1 groene en 1 rode paprika, fijn gesneden

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel korianderpoeder

2 eetlepels verse koriander of bieslook

2 gehakte lenteuitjes

1 grote tomaat

Optioneel: zwarte olijven, fijn gesneden
Dressing:

2 Eetlepels limoensap (uit kant en klaar flesje, is langer houdbaar)

5 Eetlepels olijfolie

Zout en peper naar smaak

Een mespuntje cayenne of chilipoeder

Bereiding
Je kunt quinoa van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. Quinoa bereid je door 10-15 minuten te weken in koud water en daarna een aantal keer goed af te spoelen, bijvoorbeeld met een zeef.
De smaak van ongewassen quinoa kan heel vies zijn en bovendien giftig! Op de verpakking staat of de quinoa al gewassen is. Kook het daarna in verhouding met 1 keer een volumedeel quinoa en 2 keer dit volumedeel water, ongeveer 12-15 minuten afhankelijk van de soort.

Let op! Quinoa neemt drie keer in volume toe. Ongeveer 75 gram p.p is voldoende. Bak de jalapeno, knoflook en selderij in olie totdat deze licht gebruind zijn. Voeg de paprikastukjes en wortel toe todat deze licht gesauteerd zijn. Voeg de komijn en de koriander toe en kook nog eens 5 minuten.

Mix de ingredienten voor de dressing.

Combineer de gesauteerde groenten, tomaat, bonen, quinoa en de dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe en als laatst de verse bieslook/koriander en lenteuitjes.

Vind op onderwerp