Verkiezing huisjesmelker van het jaar

Jongerenorganisaties en de landelijke studenten vakbond (Lsvb) nomineren opnieuw de huisjesmelker van het jaar.
Met de term huisjesmelker wordt gedoeld op de louche handelswijzen die koppelbazen gebruiken bij het verschaffen van een woning aan studenten via een huisbaas. Ze strijken bijvoorbeeld honderden euro’s op aan contractkosten, inschrijfgeld en sleutelgeld en maken hiermee misbruik van de heersende woningnood. De verkiezing wordt dit keer bepaald middels eenzelfde koppelingsactie die in scène wordt gezet. Nadat er voldoende gegevens zijn verzameld, wordt in januari de landelijke ‘winnaar’ bekend gemaakt. Voormalige winnaars zijn onder andere Betty Chang (die tevens volgens rechtbankbepaling geen kamers meer mag verhuren in 20 van haar panden) en Direct Housing. Het kabinet treedt hard op tegen huisjesmelkers, maar volgens de studentenvakbond en jongerenorganisaties nog niet voldoende. Met deze verkiezing proberen ze de louche praktijken aan het licht te brengen. Iemand die zijn woning illegaal onderverhuurt, krijgt een boete van maximaal 18.500 euro.
vind op onderwerp

Geef je mening!

Je leest een interessante vacature.... achtereenvolgend komen de taken en verantwoordelijkheden, de omschrijving van het soort projecten waar je verantwoordelijk voor wordt, de informatie over de organisatie en het team, het profiel waar jij aan moet voldoen en tot slot de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden aan bod.

Stuk voor stuk belangrijke onderdelen bij het lezen van de vacature, maar wat is voor jou nou het belangrijkste onderdeel in de vacaturetekst?
Stem nu op onze poll!