Woontip: veel woningfraude in Nederland

Ben je een student of starter en heb je een (huur)woning op het oog? Wees dan zeker de komende tijd extra alert, er liggen fraudeurs op de loer.
Zo zijn er momenteel een aantal malafide kamerverhuurders actief in zowel Amsterdam als Utrecht. Studenten krijgen een woning te zien en moeten vervolgens een aanbetaling doen om de woning te bemachtigen. Bij de politie melden zich vervolgens tientallen gedupeerden die door dezelfde 'kamerverhuurder' zijn opgelicht.

Een aantal tips om extra alert te zijn op woonfraude:

- Klinkt je woning te mooi om waar te zijn, dan is dit het vaak ook. Wees alert op zogenaamde huurbazen die goude bergen beloven. Er wordt flink misbruik gemaakt van het woningtekort.
- Als er veel kandidaten zijn waaruit jij tot de gelukkige winnaar zou zijn, is er misschien sprake van woningfraude.
- Als er een aanbetaling wordt gevraagd en je nog geen sleutel van je studentenwoning hebt ontvangen.
- Als het niet via een officiele woningcorportatie verloopt.
- Ook als je de gegevens van de zogenaamde verhuurder op internet vindt, hoeven deze nog niet juist te zijn.
- Als je de kamer of het appartement van binnen hebt gezien betekent dit nog niet dat deze ook echt van de verhuurder is.
- Ook op diverse woonsites zijn fraudeurs actief, die kun je er helaas niet uitfilteren. De sites zijn de marktplaats van woningen.

Hoe kan je wel snel en betrouwbaar aan een woning komen?
- Via officiele woningcorporaties
- Binnen je bekende kring van familie en vrienden. Het is nog beter als je iemand kent die al via de verhuurder een woning heeft bemachtigd.

Heb je nog tips over het vinden van een woning, stuur ons dan een mailtje naar: post@werkstudent.nl.

Geef je mening!

Je leest een interessante vacature.... achtereenvolgend komen de taken en verantwoordelijkheden, de omschrijving van het soort projecten waar je verantwoordelijk voor wordt, de informatie over de organisatie en het team, het profiel waar jij aan moet voldoen en tot slot de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden aan bod.

Stuk voor stuk belangrijke onderdelen bij het lezen van de vacature, maar wat is voor jou nou het belangrijkste onderdeel in de vacaturetekst?
Stem nu op onze poll!