'Meet our member'-monday: Nouha


Wij willen je graag voorstellen aan ons nieuwste lid binnen het Werkstudent team: Nouha. Zij zal vanaf vandaag jou kunnen helpen om die leuke (bij)baan in Amsterdam te scoren! Om haar beter te leren kennen, hebben wij wat vragen op haar afgevuurd.

Vertel eens Nouha, wat is jouw achtergrondverhaal?

“Ik ben enkele jaren docente Engels geweest. Ik heb van mijn 18 à 19 tot 24ste voor de klas gestaan tot ik besloot dat ik nog wel een master wilde doen. Dat is toen Sociale culturele antropologie geworden en die studie heb ik net afgerond.”

Waarom heb je voor deze functie gekozen?

“Ik kreeg de vacature voor deze functie doorgestuurd. Ik ben dus getipt haha. Eerder werd ik al benaderd door recruitmentpartijen en ik vond het vak wel interessant. Ik wilde de link met mensen wel houden in mijn werk. De jongere doelgroep heb ik tijdens mijn periode van docente wel leren kennen en ik vond het fijn ze te helpen. Dus ergens was het logische stap dat ik ze nu wilde begeleiden/coachen in het vinden van een (bij)baan die bij ze past. Het is mooi als je mensen op weg kan helpen door ze objectief te bekijken, in gesprek met ze te gaan en hun krachten en interesses naar boven te halen.”

Welke eerste indruk maakten wij op jou?

“Ja, een fijne. Ik ben bij bedrijven geweest waar alles er gelikt uit zag, maar de sfeer niet juist voelde. Ik ben een gevoelsmens dus omgeving speelt voor mij een belangrijke rol. Toen ik hier binnen kwam en met de mensen sprak, voelde dat chill. Ik kreeg het idee dat ik hier wel op mijn plek was.’

Heb je altijd al geweten wat je wilde worden?

"Nee, dat verschilde met de jaren altijd wel. Ik had zo mijn fases. Eerst wilde ik dierenarts worden, toen bij de VN en daarna dacht ik aan de politiek. Docent worden was ook niet mijn ambitie, maar ik ben er toch ingerold. Ik kijk vooral naar wat ik leuk vind en wat bij mij past. Dat is voor nu de functie van intercedent en daarom zit ik hier!"

Waar kunnen wij jou midden in de nacht voor wakker maken?

"Haha ik denk bij deze vraag gelijk aan food. En als ik daar in moet kiezen dan ga ik voor crème brûlee <3"

Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

“De lunch die wij hadden vandaag. Dit is natuurlijk mijn tweede dag, maar vandaag zaten wij met alle collega’s en extra gezelschap (lees: de kinderen van een collega) aan tafel en dan leer je elkaar beter kennen. Jong en oud zitten door elkaar en ieder heeft weer wat te vertellen. Dat zorgde voor een leuke sfeer.”

Welke gebeurtenis in je werkende leven is belangrijk voor je geweest?

“Redelijk recent deelde ik nog een artikel op sociale media vanuit het onderwijs. Daarin stond dat studenten niet altijd het optimale uit zichzelf konden halen, omdat we hier vast zitten aan een systeem waar ieder in wordt geplaatst. Dus docenten krijgen een grotere verantwoordelijkheid als het gaat om het aanwakkeren van de talenten van studenten. Maargoed, toen reageerde een oud-leerling van mij daarop dat zij het altijd fijn heeft gevonden bij mij in de klas en er aan aandacht niks te kort was. Dat vond ik wel heel fijn om te horen!”

Wat is de grootste blunder die jij ooit tijdens je werk maakte?

“Pfoe, een grote heb ik niet echt gelukkig. Maar ik heb wel eens een scheldwoord voor de klas er uit gefloept. Dit was voor de eerste klas en die vonden het heel grappig.”

Waar zou je écht goed in willen zijn?

“In durven. Ik heb inmiddels een aardig lijstje van dingen die ik graag nog een keer zou willen doen, zoals kitesurfen en telkens stel ik dat uit of zie ik belemmeringen waarom ik dat niet kan doen. Ik zou wel meer de ‘guts’ willen hebben om die bucketlist-activiteiten gewoon te doen. Niet zo’n bangerik te zijn.”

Als je moet kiezen: Amsterdam of Utrecht? En, waarom?

“Amsterdam, altijd haha. Ik woon er inmiddels al 8 jaar met plezier. Heb er mijn leven opgebouwd sinds mijn 18de. Amsterdam is mijn thuis.”

Wat is de belangrijkste les die jij ooit hebt geleerd? En van wie heb je die les geleerd?

“Ik denk dat ik daar achter ben gekomen tijdens mijn laatste periode Antropologie, namelijk: dat mensen je altijd blijven verrassen. Ga maar eens na hoe vaak je mensen onbewust al ‘judged’. We denken echt in hokjes. Dus een inschatting van een persoon is al snel gemaakt en vervolgens kom je erachter dat diegene heel anders is dan verwacht. Soms pakt dat goed uit en komen er mooie dingen uit, maar soms ook slecht haha. Dus ik leer mijzelf vooral aan om zo open mogelijk naar iemand te kijken en met en goed gesprek een persoon echt te leren kennen. Ieder is verschillend en dat is alleen maar leuk."


Heb jij nog een worktip voor kandidaten die aan jouw bureau verschijnen?

"Jazeker. Ik zou zeggen: wees jezelf, wees enthousiast in wat je doet en laat zien wat je kan. Dan komt het wel goed.”