Werkstudent workshop helpt overtuigende motivatiebrief schrijven

Heb jij het in deze economische tijden ook zwaar op de arbeidsmarkt? Zoek je een leuke (bij)baan of stage, maar krijg je op iedere sollicitatiebrief die je stuurt een afwijzing?
Dan is De Werkstudent workshop met als onderwerp 'een overtuigende motivatiebrief schrijven’ wellicht iets voor jou. Wil je praktische kennis opdoen en een betere motivatiebrief leren schrijven, lees dan snel verder!

Waar gaat de workshop over?
Als student of starter zie je vaak op tegen het schrijven van een sollicitatiebrief. Je moet er vaak veel schrijven voordat je eens een reactie krijgt. Bovendien is het pittig jezelf in een goed daglicht te zetten. Na veel pogingen zinkt de moed je soms in de schoenen. Helaas lezen werkgevers dit ook vaak af aan je brief: deze komt standaard, plichtmatig of zelfs wanhopig over.

Zonde, want naast het CV is dit één van de eerste dingen die een werkgever te zien krijgt van je! Of je nu een student bent of starter, je onderscheiden op de arbeidsmarkt is essentieel.

Daarom is het van belang dat je een goede en gerichte motivatiebrief schrijft. Zie jij zelf kans om je hierin te verbeteren en wil je hiermee aan de slag gaan? In de workshop “een overtuigende motivatiebrief schrijven” helpen we je dit stapsgewijs en professioneel aan te pakken. We geven voorbeelden van sterke motivatiebrieven en laten je praktijkgerichte opdrachten doen om het schrijven in de vingers te krijgen.

Wat leer ik in deze workshop?
In het eerste uurtje van de workshop wordt theoretische informatie behandeld over de opbouw en indeling van de sollicitatiebrief. We geven voorbeelden van goede en slechte motivatiebrieven. Je krijgt een hand-out uitgedeeld met alle do's en don'ts.

Daarna gaan we praktisch aan de slag met de brief door verschillende onderdelen te schrijven naar aanleiding van een fictieve vacature die wij uitzoeken. Voorafgaand aan de workshop kun ook je eigen motivatiebrief naar ons sturen, je krijgt dan van ons feedback op papier mee na afloop van de workshop. De volgende vragen worden beantwoord tijdens de workshop:

* Waar begin ik met een motivatiebrief? De voorbereiding.
* Wat is de indeling en opbouw van een motivatiebrief?
* Hoe overtuig ik en hoe onderbouw ik mijn argumenten in de motivatie?
* Net zo krachtig openen als afsluiten, hoe doe ik dat?
* Hoe 'verkoop' ik mezelf?
* Hoe schrijf ik een goede motivatiebrief gericht op mijn beoogde vacature?

Waar en wanneer?
- De Werkstudent workshop is een middagworkshop van 13.00-17.00.
- De workshop is op 16 augustus (definitieve datum is afhankelijk van aantal aanmeldingen).
- Uiterlijke reactietermijn voor inschrijving is 16 juli. Stuur dan ook voor die tijd je CV en motivatiebrief mee als je hier feedback op wil ontvangen.
- Er zijn slechts 10 plaatsen voor de workshop te vergeven. Er moeten minimaal 5 deelnemers zijn om de workshop definitief door te laten gaan.
- Per participant zijn de kosten voor deelname 20 euro.
- De workshop is toegankelijk voor iedereen, echter richt zich op studenten en startende werkzoekenden in de leeftijd 18-25 jaar.

Wil je je direct nog aanmelden?
Stuur je aanmelding naar post@werkstudent.nl met volledige naam, adres, telefoonnummer en - indien je hier graag feedback op wil - je CV en motivatiebrief. Op 16 juli wordt bekend of er voldoende aanmeldingen zijn en nemen we contact met je op voor de betaling.

Wie geeft de workshop?
Desiree Vriezen heeft meer dan 10 jaar ervaring in recruitment en geeft sollicitatietrainingen en workshops op hogescholen voor studenten.
Deel deze pagina
vind op onderwerp