9 Tot 5 vaak niet meer de norm

Een 9 tot 5 baan geen ideaal plaatje? Mooi, dan zit je gebeiteld! De gangbare negen tot vijf baan is namelijk al lang niet meer de norm in Nederland, of daarbuiten. We werken gemiddeld namelijk steeds vaker over.
De werkdruk is in de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen, waardoor zo'n 9% van de werknemers in Nederland vaak meer dan 11 uur werkt op een dag. Wereldwijd is dit zo'n 10%. Ook neemt men veel vaker het werk mee naar huis.

Of dit ook invloed heeft op de flexibiliteit van de werkuren, wordt niet vermeld in het onderzoek. Veel werknemers hebben de voorkeur voor het 'nieuwe werken' en zouden graag hun eigen tijden willen indelen. De meeste bedrijven zijn daar nog onvoldoende op ingericht.

Klinkt een flexibele baan ideaal in de oren en hoe zou jij je werktijd willen indelen? Discussieer mee op onze Facebook page!
vind op onderwerp

Geef je mening!

Je leest een interessante vacature.... achtereenvolgend komen de taken en verantwoordelijkheden, de omschrijving van het soort projecten waar je verantwoordelijk voor wordt, de informatie over de organisatie en het team, het profiel waar jij aan moet voldoen en tot slot de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden aan bod.

Stuk voor stuk belangrijke onderdelen bij het lezen van de vacature, maar wat is voor jou nou het belangrijkste onderdeel in de vacaturetekst?
Stem nu op onze poll!