9 Tot 5 vaak niet meer de norm

Een 9 tot 5 baan geen ideaal plaatje? Mooi, dan zit je gebeiteld! De gangbare negen tot vijf baan is namelijk al lang niet meer de norm in Nederland, of daarbuiten. We werken gemiddeld namelijk steeds vaker over.
De werkdruk is in de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen, waardoor zo'n 9% van de werknemers in Nederland vaak meer dan 11 uur werkt op een dag. Wereldwijd is dit zo'n 10%. Ook neemt men veel vaker het werk mee naar huis.

Of dit ook invloed heeft op de flexibiliteit van de werkuren, wordt niet vermeld in het onderzoek. Veel werknemers hebben de voorkeur voor het 'nieuwe werken' en zouden graag hun eigen tijden willen indelen. De meeste bedrijven zijn daar nog onvoldoende op ingericht.

Klinkt een flexibele baan ideaal in de oren en hoe zou jij je werktijd willen indelen? Discussieer mee op onze Facebook page!
vind op onderwerp

Wat vind jij het moeilijkste tijdens het sollicitatieproces?

Werkstudent.nl bezoek je niet alleen voor alle verschillende vacatures. Je kan er ook informatie vinden over veel uiteenlopende onderwerpen.

POLL ... fasen sollicitatieproces

Solliciteren is leuk! Je ontdekt je talenten, leert nieuwe mensen en organisaties kennen en uiteindelijk ben je aangenomen voor die nieuwe uitdagende baan! Solliciteren is ook moeilijk. Tijdens het sollicitatieproces is het vaak vallen en opstaan.
Wat vind jij het moeilijkste tijdens het sollicitatieproces? Stem nu op onze poll!