9 Tot 5 vaak niet meer de norm

Een 9 tot 5 baan geen ideaal plaatje? Mooi, dan zit je gebeiteld! De gangbare negen tot vijf baan is namelijk al lang niet meer de norm in Nederland, of daarbuiten. We werken gemiddeld namelijk steeds vaker over.
De werkdruk is in de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen, waardoor zo'n 9% van de werknemers in Nederland vaak meer dan 11 uur werkt op een dag. Wereldwijd is dit zo'n 10%. Ook neemt men veel vaker het werk mee naar huis.

Of dit ook invloed heeft op de flexibiliteit van de werkuren, wordt niet vermeld in het onderzoek. Veel werknemers hebben de voorkeur voor het 'nieuwe werken' en zouden graag hun eigen tijden willen indelen. De meeste bedrijven zijn daar nog onvoldoende op ingericht.

Klinkt een flexibele baan ideaal in de oren en hoe zou jij je werktijd willen indelen? Discussieer mee op onze Facebook page!
vind op onderwerp

Wat denk je dat het belangrijkste is...

... als je gaat werken ... voor het Van Gogh Museum. Iedereen kent het Van Gogh Museum van naam. Uitzendkrachten van De Werkstudent werken al geruime tijd voor het Van Gogh Museum. Bij dat werk komt heel wat kijken. Daarom deze poll. Wij zijn benieuwd naar jou idee :). Stem nu op onze poll!