Maximaal bijverdienen met bijbaan

Heb jij naast je studie een bijbaan waar je flink wat uren maakt? Houd dan in de gaten wat je netto inkomen is en dat je niet meer verdient dan de IB-groep toestaat.
In 2010 mag je namelijk volgens de IB-groep niet meer dan 13.215,83 euro verdienen naast je studiefinanciering. Dit bedrag is op jaarbasis. Het gaat dan om je verzamelinkomen of belastbaar loon. Zo lang je met je bijbaan onder de deze grens blijft, is er niets aan de hand. Verdien je met je bijbaan wel boven deze grens, dan moet je je studiefinanciering met ingang van de maand dat je over deze bijverdiengrens gaat, stopzetten. Wel kun je met ingang van 1 januari het volgende jaar weer studiefinanciering aanvragen.

Doe aangifte bij de Belastingdienst
Heb je dit jaar nog geen aangifte gedaan van je inkomsten van je bijbaan, vul dan hier je T-biljet in.  Laat dat extra zakcentje niet liggen!
vind op onderwerp

Geef je mening!

Je leest een interessante vacature.... achtereenvolgend komen de taken en verantwoordelijkheden, de omschrijving van het soort projecten waar je verantwoordelijk voor wordt, de informatie over de organisatie en het team, het profiel waar jij aan moet voldoen en tot slot de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden aan bod.

Stuk voor stuk belangrijke onderdelen bij het lezen van de vacature, maar wat is voor jou nou het belangrijkste onderdeel in de vacaturetekst?
Stem nu op onze poll!