Opleiding bepaalt je gezondheid

Niet het inkomen, maar de opleiding bepalen hoe gezond iemand eet en leeft. Dit blijkt uit onderzoek van de Belgische voedingsdeskundige Patrick Mullie.
Mensen in een hogere socio-economische positie eten evenwichtiger, roken minder en doen meer aan sport. Mensen uit een lagere sociale klasse eten meer verzadigde vetten en drinken meer bier.

Meestal wordt die levensstijl verbonden aan het inkomen van de mensen. Maar mensen die hoog opgeleid zijn en toch weinig verdienen, eten ook gezonder dan mensen met een lage opleiding.

Beroepsmilitairen
Voor het onderzoek werden 5000 beroepsmilitairen ondervraagd. Van de soldaten rookte 33 procent, van de officieren slechts 9 procent.

Hoewel roken duur is, is het populairder in de lagere sociale klasse. Ook kampten militairen uit de lagere sociale klasse vaker met overgewicht.

Bron: gezondheidsnet.be
vind op onderwerp

Wat vind jij het moeilijkste tijdens het sollicitatieproces?

Werkstudent.nl bezoek je niet alleen voor alle verschillende vacatures. Je kan er ook informatie vinden over veel uiteenlopende onderwerpen.

POLL ... fasen sollicitatieproces

Solliciteren is leuk! Je ontdekt je talenten, leert nieuwe mensen en organisaties kennen en uiteindelijk ben je aangenomen voor die nieuwe uitdagende baan! Solliciteren is ook moeilijk. Tijdens het sollicitatieproces is het vaak vallen en opstaan.
Wat vind jij het moeilijkste tijdens het sollicitatieproces? Stem nu op onze poll!