Opleiding bepaalt je gezondheid

Niet het inkomen, maar de opleiding bepalen hoe gezond iemand eet en leeft. Dit blijkt uit onderzoek van de Belgische voedingsdeskundige Patrick Mullie.
Mensen in een hogere socio-economische positie eten evenwichtiger, roken minder en doen meer aan sport. Mensen uit een lagere sociale klasse eten meer verzadigde vetten en drinken meer bier.

Meestal wordt die levensstijl verbonden aan het inkomen van de mensen. Maar mensen die hoog opgeleid zijn en toch weinig verdienen, eten ook gezonder dan mensen met een lage opleiding.

Beroepsmilitairen
Voor het onderzoek werden 5000 beroepsmilitairen ondervraagd. Van de soldaten rookte 33 procent, van de officieren slechts 9 procent.

Hoewel roken duur is, is het populairder in de lagere sociale klasse. Ook kampten militairen uit de lagere sociale klasse vaker met overgewicht.

Bron: gezondheidsnet.be
vind op onderwerp

Waar wil jij het liefst meer over weten?

Deze poll staat in het teken van jou wensen. Waar wil jij het liefst meer over weten? Waar liggen jou interesses? Heb je behoeft aan meer sollicitatietips? Wil je meer weten over wet- en regelgeving of ben je op zoek naar de ultieme personal branding gids? Laat het ons weten! Stem nu op onze poll!