Hokken bij een senior, zo vind je een studentenwoning

Het gevoel van eenzaamheid bij ouderen en de studentenkamertekorten bij jongeren, twee onnodige problemen die SOlink in één klap probeert op te lossen met haar project. Hoe?
Door deze groepen onder één dak bij elkaar te brengen...


Door een serieuze student tegen een lage maandelijkse vergoeding een kamer bij een eenzame / alleenstaande oudere te laten betrekken beoogt Stichting SOlink een bedrage te leveren aan het oplossen de kamertekorten bij studenten en de eenzaamheid bij ouderen.


Uit divers onderzoek en media berichtgeving is gebleken dat er tienduizenden (betaalbare) kamers voor studenten in heel Nederland te kort zijn. Tegelijkertijd is gebleken dat meer dan een miljoen ouderen alleen zijn, en kampen met gevoelens van eenzaamheid.


Stichting SOlink koppelt deze serieuze student met een alleenstaande of eenzame oudere, door diverse (intake) gesprekken te voeren. Aan de hand van deze gesprekken wordt een profiel opgesteld, waarmee een SOlink consulent vervolgens gaat bekijken welke student het beste bij welke oudere kan worden ondergebracht.


Ook als de koppeling eenmaal is gemaakt blijft SOlink aanwezig met een persoonlijke consulent die 24/7 bereikbaar is en geregeld een bezoek zal afleggen om te bekijken of alles voor beide groepen nog naar wens verloopt. Indien de SOlink consulent constateert dat bepaalde dingen niet verlopen zoals het hoort zal hij of zij ingrijpen.


Inmiddels is gebleken dat zowel onder Studenten als Ouderen veel interesse is tot deelnemen aan het SOlink project. Diverse openbare gelegenheden als scholen, bibliotheken , studentenverenigingen en buurthuizen verlenen inmiddels ook hun medewerking om het initiatief onder de aandacht te brengen.


Bron: http://dub.uu.nl/ en http://solink.nl/


Zit jij het samenwonen met een senior minder zitten? Dan kan je altijd nog naar onze tips over woninghuur en kamerhuur!

Geef je mening!

Je leest een interessante vacature.... achtereenvolgend komen de taken en verantwoordelijkheden, de omschrijving van het soort projecten waar je verantwoordelijk voor wordt, de informatie over de organisatie en het team, het profiel waar jij aan moet voldoen en tot slot de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden aan bod.

Stuk voor stuk belangrijke onderdelen bij het lezen van de vacature, maar wat is voor jou nou het belangrijkste onderdeel in de vacaturetekst?
Stem nu op onze poll!