Woning of kamer huren? Alle tips over woninghuur en kamerhuur

Woning of kamer huren? Alle tips over woninghuur en kamerhuur

In de politiek worden regelmatig kritische kamervragen gesteld. Als student of starter heb je op de woningmarkt misschien ook kamervragen, maar dan van een hele andere orde. Wanneer krijg je bijvoorbeeld huursubsidie? Of waar kun je het beste zoeken voor een goede studentenkamer of studentenwoning? Met deze rubriek 'kamervragen' kom je meer te weten over studentenkamers, wonen als student en alles wat daarmee gepaard gaat.

Woning of kamer huren: de mogelijkheden


Wil je weten wat de mogelijkheden zijn op gebied van kamerhuur of woninghuur? Ben je een student of werkende die op zoek is naar een leuke starterswoning, een studentenkamer of appartement, of wil je gewoon graag zelfstandig wonen? Hieronder wat tips om de zoektocht naar een geschikte woning wat aangenamer te maken.


Schrijf jezelf lang van tevoren in bij een woonstichting. Ook al moet je nog een paar jaar wachten dan heb je in ieder geval steeds meer kans op een woning. Sociale huur is bovendien veel goedkoper. Goede sites zijn www.woningnet.nlen www.studentenwoningweb.nl. Ben je flexibel en wil je best regelmatig verhuizen? Dan is flexibel huren of antikraak huren misschien iets voor jou. Schrijf je hiervoor in bij sites als www.interveste.nl voor anti-kraak woningen. Je komt vaak terecht bij de meest bijzondere leegstaande panden in hartje centrum.


Disclaimer: Werkstudent is niet aansprakelijk voor de inhoud van de woonsites. Ook hier kunnen fraudeurs actief zijn, het is tenslotte een vrije marktplaats voor verhuurders en huurders. Wees alert!


Een groot deel van de kamerbezitters hebben hun 'crib' gevonden via hun eigen netwerk. Over netwerken gesproken: vraag rond bij vrienden of ze iets weten voor je. Een groot deel van de woningzoekenden vind een plek via eigen netwerk. En wat dacht je van zoeken via hyves, linkedin of via een studentenvereniging? Voor eerstejaars student heb je bij veel woningsites als studentenwoningweb.nl voorrangsregelingen. Let goed op verborgen kosten en huisjesmelkers: veel woningsites claimen dat je direct kans maakt op een woning, maar de borg is vaak dubbel de huur en er zijn bovendien nog meer verborgen kosten. Dit kan tot in de duizenden euro’s lopen. Alle sites van kamerbemiddelaars voor studenten op een rij Ben je met spoed op zoek naar een studentenkamer of woning? Wij hebben hier een aantal sites voor je op een rij gezet om je op weg te helpen. Ze zijn gerecenseerd op basis van de website's gebruiksvriendelijkheid en informatievoorziening, dus niet op prijs/kwaliteitsverhouding!


Overzicht studenten kamer huren in Amsterdam of studenten woning huren in Amsterdam:


Kamers.nl
Op Kamers.nl vind je een overzicht van alle kamers te huur in Nederland. Met behulp van het zoeksysteem kun je heel gemakkelijk en, ook niet onbelangrijk, geheel vrijblijvend de woning of kamer zoeken die bij jou past. Tevens kun je direct een bezichtiging regelen! 

Pararius.nl
Pararius is een onafhankelijke website gericht op kwalitatief aanbod van Nederlandse huurwoningen. Pararius richt zich op Nederlandse huurders maar ook in belangrijke mate op expats. De website is namelijk in 6 talen te bekijken en wordt maandelijks bezocht door meer dan 1 miljoen mensen. Momenteel zijn er meer dan 1200 professionele verhuurspecialisten aangesloten. Het huuraanbod is met meer dan 20.000 huurwoningen het grootste van Nederland. Tevens is het aanbod gratis te bekijken en zijn er geen inschrijfkosten.


Huurwoningen.nl
De site Huurwoningen.nl (https://www.huurwoningen.nl) is een gratis site met een zeer groot aanbod van actuele huurwoningen door heel Nederland.
Op Huurwoningen.nl kunnen zowel bezoekers als makelaars gratis hun woningen te huur aanbieden. Wanneer men op zoek is naar een huurwoning dan kan men zich hier kosteloos registreren, huurwoningen toevoegen, opslaan en in de gaten houden. Ook is er de mogelijkheid voor huurders en verhuurders van huurwoningen om een profiel aan te maken zodat zij elkaar kunnen ontmoeten bij huurwoningen gezocht op deze site.

Ehr.nl
Op ehr.nl kun je kijken als je een tijdelijke woning zoekt. Dat kan een tijdelijk appartement of een huurwoning zijn tegen een aantrekkelijk tarief, zodat je vandaaruit makkelijker weer op zoekt kunt gaan naar een vaste woning. Tijdelijke woningen kunnen ook langer dan een half jaar zijn.

MijnHuren.nl
Mijnhuren.nl biedt gebruikers gratis toegang tot actuele huurwoningen en kamers. Je kunt gratis reageren en een betaalde inschrijving is niet nodig! Al het aanbod is afkomstig van makelaars en verhuurbemiddelaars. Mijnhuren.nl heeft op dit moment zo'n 18.000 huurwoningen en 10.000+ kamers op haar website.

OpKamersGaan.nl
Op deze site vind je een overzicht van handige informatie voor als je op kamers wilt gaan. Kamerverhuur.nl Een overzicht van kamers in verschillende steden.

Kamertje.nl
Krijg je meteen op de homepage een overzicht van alle recente woningen en studentenkamers in de grote steden. Je kan bovenaan meteen op plaats zoeken, maar je kunt ook voor de optie ‘kamer zoeken’ kiezen, waarbij je een lijst met uitgebreide opties te zien krijgt . Ook bij deze site krijg je pas meer uitgebreide informatie bij de zoekresultaten wanneer je je hebt ingeschreven. Handig is de link ‘kamernieuws’ bovenaan met alle updates over kamers uit het nieuws. Ook handige (ver)huur tips vind je terug op kamertje.nl. Op deze site kun je je gratis inschrijven.

Kamernet.nl
Kamernet.nl is een gebruiksvriendelijke site waarmee je snel een kamer kan zoeken in de gewenste prijscategorie en/of plaats. Er bestaat ook een optie waarbij je uitgebreider kan zoeken, waaronder op type woning, faciliteiten, wel/niet gemeubileerd en nog veel meer. De site is eenvoudige en rustig ogende site en bevat niet teveel poespas. Nog een pluspunt is dat je ook informatie over kamernet kan aanvragen en ervaringsverhalen over de site kan lezen. Inschrijven is gratis. Een nadeel is echter dat je woningen pas volledig kan bekijken als je je hebt aangemeld. Je zien bij de zoekresultaten wel een kleine preview van de prijs, de wijk waarin de woning is en soms zelfs een kleine foto.

kameramsterdam.nl
Kameramsterdam is een website waar je via een duidelijke indeling je weg kunt vinden. De site is helder en strak vormgegeven. Je kunt als kameraanbieder een mooie presentatie bieden om de huurder een duidelijk beeld te geven. Zoals de naam al doet vermoeden kan je hier met name kamers in Amsterdam vinden.

Kamer.nl
Eenvoudige en duidelijke site met een groot aanbod van studentenkamers. Gratis registratie is mogelijk. Kamerhulp.nl Een overzichtelijke site met veel zoekopties. Je kunt je gratis aanmelden om op het woningaanbod te reageren. Woningnet.nl Woningnet.nl heeft een groot aanbod aan verschillende woningen in veel plaatsen. Nadeel is dat je pas kan reageren op de woning als je een eenmalig inschrijfbedrag hebt betaald. Verder kan je wel kosteloos gegevens over en foto’s van de woning bekijken. Woningnet heeft een groot aanbod van betaalbare woningen. Wachttijd is Amsterdam is gemiddeld 8 jaar!

Studentenkamers.nl
Studentenkamers.nl is een vrij drukke site met erg veel tekst. Echter je kunt via verschillende categorieën en zoekopties toch je weg vinden in de site. Een groot voordeel is wel dat je direct op het woningaanbod kunt reageren, je hebt geen inlogcodes nodig en betaalt geen abonnement. Er is wel een e-mail-dienst voor degenen die op de hoogte gehouden willen worden van het nieuwste aanbod. Studentenwoningweb.nl Duidelijk gestructureerde site waarmee je al direct je voorkeuren kan aangeven. Gegevens zijn vrij te bekijken, maar reageren gaat alleen met een account. Er is een voorrangsregeling voor bepaalde studenten. Handig is de studentenwoongids waar allerlei informatie over wonen in staat.

Kamersinnederland.nl
Deze site heeft niet zoveel kamers in het aanbod en er zijn weinig zoekopties. Wel kun je alle gegevens vrij bekijken en reageren gaat via e-mail. Je kunt je (gratis) inschrijven en daarbij je zoekcriteria opgeven.

Kamerzoek.nl
Om kamers te kunnen bekijken dien je een betalend lid te zijn van kamerzoek.nl. Zelfs de basisgegevens, zoals adres/prijs en voorzieningen worden niet weergegeven, waardoor de site niet voordelig is voor niet-leden. Wel een overzichtelijke site met een goed aanbod.

Directwonen.nl
Directwonen.nl heeft een breed aanbod van allerlei soorten woningen. Woningen zijn eenvoudig terug te vinden via allerlei zoekopties. Je kunt een proefabonnement nemen, dat is gratis maar dan kun je woningen niet bezichtigen. Voor een volledig abonnement betaal je. Ook bij deze site heb je geen directe toegang tot gegevens over de woningen tenzij je je inschrijft.

Studentenkamer.nl
Een eenvoudig opgezette site waar je alles makkelijk kan terugvinden. De site werkt soms een beetje traag en je krijgt ook wel eens foutmeldingen. Er staat ook een grote button met de tekst ‘ongewenste sms ontvangen,’ die verwijst naar het zogenoemde probleem dat studentenkamer.nl met oplichters heeft. Het aanbod is niet erg groot. Binnenkort ook de recensiescore en de mogelijkheid om zelf recensies toe te voegen!

Huren.nl
Op huren.nl kun je gratis informatie vinden over het huren (of kopen) van een woning of kamers. Op de website vind je ook direct links naar verschillende aanbieders van kamers.

Vind op onderwerp