6 boeken om slimmer te werken

6 boeken om slimmer te werken

Over het onderwerp slimmer werken is er al veel geschreven. Wil jij nu een goed boek lezen? Én kun je (meer) tips gebruiken hoe jij slimmer aan het werk kan gaan? In dit artikel delen wij zes boeken die jou een handje kunnen helpen.


1 Elke dag om 15.00 klaar 

Björn Deusings is timemanagement expert en vertelt in zijn boek hoe je elke dag om 15.00 uur klaar kunt zijn met werken. Vaak zijn mensen namelijk te druk maar wordt de tijd niet optimaal besteedt. 

Het doel van dit boek is om productiever aan de slag te gaan zodat je meer rust krijgt. Zo geeft Björn o.a. praktische tips hoe je jouw werk slimmer kunt organiseren. Door het toepassen van deze tips is het mogelijk om eerder klaar te zijn met jouw werk. 

2 Grip

In het boek GRIP van schrijver Rick Pastoor deelt hij zijn geheim van slim werken. Door de jaren heen heeft Rick namelijk zijn eigen werkmethode ontwikkeld. Met deze methode leer je hoe je rust, ruimte en richting kan geven aan jouw werkweek. 

Dit boek bevat concrete stappen, stappen die jij weer kunt benutten in jouw dagelijkse leven. Na het lezen van GRIP maak je optimaal gebruik van je agenda, takenlijst en mailbox. Het resultaat is dat je niet alleen efficiënt maar ook effectiever aan de slag gaat. Zo houd je meer tijd over voor andere belangrijke dingen. 

3 Doe één ding

De titel van het boek zegt al genoeg; de focus richt zich op het doen van één ding. Auteurs Gary Keller & Jay Papasan delen inzichten en handvaten hoe je ervoor kunt zorgen dat je telkens één ding doet. De kunst is om focus te (blijven) houden zodat je het liefst zo snel mogelijk jouw doel behaalt. 

Dit zorgt uiteindelijk voor minder stress. Én zo houd je ook weer meer tijd over. 
Handig: aan het einde van elke hoofdstuk worden de belangrijkste punten of tips nogmaals besproken. Door het lezen van dit boek wil je gelijk aan de slag gaan om te focussen op dat éne ding. 

4 Fokking druk

In dit boek gaat schrijver Thijs Launspach in op het feit dat druk zijn het nieuwe normaal is. Zo is het niet gek om tegenwoordig een overvolle agenda te hebben. De vraag is wat je nu kunt doen tegen alle drukte om stress en zelfs een burn-out te voorkomen. Thijs begrijpt dat je door alle drukte niet altijd de tijd neemt om te lezen. Het boek is daarom een snelle gids en verwijst per hoofdstuk naar de inzichten en tips zodat je gelijk aan de slag kan gaan.

5 Zo haal je meer uit je brein

Alles wat je moet weten over je brein wordt in dit boek van auteur Theo Compernolle besproken. Zo deelt hij o.a. hoe je je brein beter kan beheren om effectiever te werken. Ook geeft Theo handige tips en tricks die je gelijk kunt toepassen in de praktijk. Zoals de titel het al zegt; door het lezen van dit boek haal je meer uit je brein.

6 De slaaprevolutie

In het boek De Slaaprevolutie staat auteur Arianne Huffington stil bij het belang van slaap. Voldoende slaap is belangrijker dan je denkt. Zo deelt zij o.a. wat er met ons gebeurt als we slapen én wat de gevolgen zijn als we te weinig slapen. Ook vertelt Arianne hoe het gebruik van technologie ons slaapritme kan verstoren. 

Verder staat het boek vol handige tips die ervoor zorgen dat je voldoende slaapt om zo optimaal je rust te pakken. Dit heeft weer positieve gevolgen op je gezondheid maar ook op werkgebied. Door genoeg slaap werk je eenmaal productiever en ga je slim aan de slag. 

Met bovenstaande boeken lees je meer over hoe je slimmer aan het werk kunt gaan. Ook in onze rubriek slimmer werken staan er verschillende artikelen waarin we o.a. handige tips, tools en methodes delen. Lees vooral verder & ga slim aan de slag.

Vind op onderwerp