Inspiratie & Nieuws

11 TED talks die jou op weg helpen in je werkleven

13 december 2018

TED talks. Ze zijn vernieuwend, leerzaam en fascinerend om te volgen. Elk jaar worden sprekers – van over de hele wereld - uitgenodigd om een verpletterende presentatie te geven over hun expertise, een bepaald project of een bijzondere ervaring. Regelmatig komen ook ontdekkingen in het werkleven aan bod. Dit zijn onze 11 favorieten.

Een nieuwe baan? Zo bereid jij je voor op jouw eerste werkdag

14 september 2018

Het is zo ver: morgen is de eerste werkdag bij jouw nieuwe werkgever. Een dag waar je naar uit kijkt, maar ook lichte spanning voor kent. Want hoe zullen ze jou ontvangen? En hoe maak je jouw entree? Met deze 13 absolute do’s kom jij relaxt jouw eerste werkdag door.

Mindfulness tijdens werktijd - 7 trucs voor een relaxter gevoel

12 september 2018

Fijne internationale Mindfulness dag! Tijd om even stil te staan bij ons hectische leven en de prikkels te beperken, want wij krijgen op een dag mentaal best veel te verwerken. Vooral op het werk krijgt jouw mentale toestand wat te verduren waardoor stress, angst en vermoeiheid op de loer liggen. Daarom 7 simpele en effectieve trucs om jezelf tijdens werk wat meer te ontspannen.

15 type collega’s in de kantoorjungle

6 september 2018

Collega’s, ze zijn belangrijker voor je dan je denkt! Zij bepalen voor een groot gedeelte jouw welzijn op de werkvloer. Jullie werken, klagen, lachen en discussiëren samen wat af en dat schept een band. Hoewel je mensen niet zomaar in hokjes plaatst, kan je vaak wel bepaalde types herkennen. Wij hebben 15 type collega’s omschreven aan de hand van hun kenmerken. Pik jij jezelf en anderen er uit?

Omgaan met teleurstelling in jouw carrière. Hoe doe je dat?

30 augustus 2018

Je verheugde je er ontzettend op, had het niet zien aankomen of schepte te hoge verwachtingen. Daardoor zit je nu met teleurstelling. Soms loopt het niet zoals je wilt in jouw carrière. Of dat nou is omdat je een afwijzing voor die toffe baan te pakken hebt, je ontslagen bent of op een haar na de deadline mist: het is allemaal balen. En hoewel je daar gerust even om mag treuren, heb je er meer aan als je dit professioneel en positief oppakt. Met deze stappen buig je die teleurstelling in jouw carrière om naar een positieve(re) ervaring.

8 skills die worden gevraagd in 2020

22 augustus 2018

Weten waar werkgevers jou op kunnen aannemen in de toekomst? Dankzij het onderzoek van het Amerikaanse Institute For The Future is er bekend op welke speciale vaardigheden een werknemer in 2020 onder andere wordt getoetst.  Wij hebben ze voor je opgesomd.

5 tips om op te vallen bij recruiters via sociale media

9 augustus 2018

Met 10,8 miljoen Nederlanders op Facebook en 4,4 miljoen op LinkedIn (bron: Newcom research) is het niet meer zo gek dat sociale media een onderdeel is geworden van het screeningsproces van recruiters. Naast dat sociale media een beter beeld geeft van iemands persoonlijkheid zijn het ook digitale cv’s, helemaal in het geval van LinkedIn.

Een slimme en professionele online presentatie van jou is dus essentieel geworden als het gaat om solliciteren. Je kan er mee opvallen, jouw kwaliteiten en interesses uitvergroten en dus jezelf onderscheiden van de rest.