Inspiratie & Nieuws

5 adviezen voor een succesvol telefonisch interview

29 januari 2019

Sommige recruiters bellen je om een afspraak voor een eerste gesprek in te plannen. Anderen kiezen er voor je telefonisch te interviewen voordat ze je uitnodigen. Als je niet bent voorbereid, kan dit gesprek een nachtmerrie zijn. Maak daarom gebruik van deze 5 adviezen om een goede eerste indruk te maken, jezelf zekerder te voelen en de kans op een tweede sollicitatieronde te vergroten.

Softskills (competenties) in je motivatie onderbouwen

23 januari 2019


Waar veel mensen in het schrijven van een motivatiebrief tegen aan lopen, is dat ze het lastig vinden om hun competenties te onderbouwen. Dat is niet vreemd, want zo vaak sta je niet stil bij vragen als: waarom kan ik dit goed en hoe is dat gekomen? Dit is vooral het geval bij softskills, oftewel zachte vaardigheden die niet direct zichtbaar zijn. Gelukkig bestaan er hulpmiddelen die je kan gebruiken om deze competenties uit te werken. Ontdek welke dat zijn.

Hoe schrijf ik een overtuigende motivatiebrief? 2019 gids

17 januari 2019


De discipline van een goede motivatiebrief schrijven, zit hem in een sterke opbouw. Verhalend vertellen wie jij bent, wat jouw toegevoegde waarde is en waarom je de baan wilt. In combinatie met het tonen van jouw persoonlijkheid kom je al een heel eind. Maar hoe zorg je er voor dat een recruiter voor jou kiest? Dat je een heldere motivatie schrijft die blijft hangen en belangrijker: overtuigd? Lees het hier.

Kies het cv format dat past bij jouw werkervaring [2019 editie]

10 januari 2019

Het doel van jouw cv is om kort te vertellen wie je bent, wat je hebt gedaan en wat je kan. Je wilt een cv die indruk maakt op recruiters, anders geen baan voor jou. Onderdeel van een effectief cv opstellen is het kiezen van een format dat past bij jouw 'verhaal'. In deze blogpost leer je de verschillen tussen 3 (chrononlogisch, functioneel en gecombineerd) soorten cv’s kennen en ontdek je welk type cv geschikt is voor jouw ervaring en de baan waar je naar solliciteert.

In 15 minuten jouw cv updaten

7 januari 2019
Snel en eenvoudig je cv bijwerken? Het kan! Bespaar tijd met deze checklist waarin de essentiële onderdelen aan bod komen + tips en inspiratie zodat jij opvalt bij een recruiter. Ontdek wat je al kan afvinken!

Beat the system: hoe je jouw cv in handen van de recruiter krijgt

3 januari 2019

Denk jij dat jouw cv direct in handen komt van een recruiter? Think again, want steeds meer organisaties vertrouwen het pre-scannen van cv's toe aan screeningssoftware. Deze software filtert en rangschikt cv’s op bepaalde zoektermen en relevantie door wiskundige formules toe te passen. Zonde als jouw cv - ondanks een sterke match met de functie - wordt afgekeurd door verkeerd woordgebruik of een verkeerde indeling! Daarom tips voor het schrijven van een cv dat voorbij een screeningssoftware komt.

11 TED talks die jou op weg helpen in je werkleven

13 december 2018

TED talks. Ze zijn vernieuwend, leerzaam en fascinerend om te volgen. Elk jaar worden sprekers – van over de hele wereld - uitgenodigd om een verpletterende presentatie te geven over hun expertise, een bepaald project of een bijzondere ervaring. Regelmatig komen ook ontdekkingen in het werkleven aan bod. Dit zijn onze 11 favorieten.