Vakantiewerk bij Uitzendburo De Werkstudent

Vakantiewerk bij Uitzendburo De Werkstudent

In de vakantieperiode moet er ook doorgewerkt worden. Ieder jaar zoeken we dan ook vakantiekrachten voor onze opdrachtgevers.

Voor sommige vakantiekrachten kan vakantiewerk hun eerste echte werkervaring zijn. In deze periode kun je als vakantiekracht zeker een extra zakcent verdienen. Vooral omdat de meeste vakantiekrachten vrij zijn van school of studie. 

Het is dan ook belangrijk dat je als vakantiekracht vakantiewerk kiest wat je leuk vindt of lijkt. Én ook vakantiewerk dat goed te doen is op jouw leeftijd. Op deze manier kun je ook nog een beetje genieten van je eigen vakantieperiode. 

Bij De Werkstudent kun je terecht voor vakantiewerk. Bekijk deze pagina met onze actuele vacatures of vul hier ons open sollicitatieformulier in. Eén van onze intercedenten neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.  

Wat voor soort vakantiewerk is er? 
Er zijn natuurlijk verschillende soorten vakantiewerk. Hieronder een kort overzicht:
 • Lichamelijk vakantiewerk, waarbij je iets produceert of verpakt/inpakt (productiewerk);
 • Vakantiewerk in een winkel of receptie, waarbij je service aan mensen verleent;
 • Seizoensgebonden vakantiewerk, bijvoorbeeld zomerwerk of werken in het buitenland; 
 • Kassawerk of archiveringswerkzaamheden, werk waarbij je nauwkeurig te werk moet gaan. 
Een van de voordelen van vakantiewerk is dat je veel kunt werken. Lees hier wat andere voordelen zijn van vakantiewerk. 

Hoeveel mag je bijverdienen? 
Studenten mochten tot en met 2019 naast hun studiefinanciering maar een bepaald bedrag bijverdienen. Deze bijverdiengrens is opgeheven. Je mag zoveel bijverdienen als wilt / kan / nodig hebt.

Populair vakantiewerk bij De Werkstudent 
Bij De Werkstudent bieden we verschillende soorten vakantiewerk aan. Zo kun je werken als publieksmedewerker of winkelmedewerker bij grote opdrachtgevers in Amsterdam. Ook op Schiphol Airport kun je terecht voor werk als bijvoorbeeld grondsteward(ess) of beveiliger

In de vakantie kun je in ieder geval werken wanneer jij dat wilt. Het is natuurlijk ook geen enkel probleem als je een keer niet kan of wil werken tijdens jouw vakantie. 

Vakantiewerk per leeftijdscategorie 
Als vakantiekracht heb je uiteraard rechten. Het ‘aangaan van een arbeidsovereenkomst met een vakantiekracht' is gelijk aan die van een 'normale' arbeidsovereenkomst. De rechten en plichten van beide partijen zijn namelijk niet anders als anders. Dit houdt dus in dat je indien je nog niet eerder bij ons hebt gewerkt gewoon in Fase A begint.

Kennis van de mogelijkheden en onmogelijkheden, de arbeidstijdenwet en de rechten en plichten met betrekking tot vakantiewerk is vaak (nog) niet aanwezig. Daarom hebben wij het een en ander kort samengevat, zodat jij als vakantiekracht weet wat je rechten zijn: 

Onder de 13 jaar
Helaas, onder de 13 jaar mag je geen betaald werk uitvoeren.

Tussen de 13 en 15 jaar 
De volgende soorten vakantiewerk mag je niet uitvoeren: 
 • Zelfstandig werk (je mag alleen onder deskundig toezicht werken van een volwassene)
 • Achter de kassa zitten
 • Industrieel werk (fabriekswerk/zwaar fysiek werk)
 • Risicovol werk 
 • Te lang werk (max. 40 uur per week, geen nachtdiensten of extra diensten)
De volgende soorten vakantiewerk mag je wel uitvoeren: 
 • Lichte functies als vakkenvuller of bollepeller
 • Folders of huis-aan-huisbladen bezorgen (vanaf 15 jaar kranten bezorgen)
 • Zoveel bijverdienen als je wilt (alleen als je thuis woont) 
Deze zogeheten lichte functies kun je het best direct via werkgevers regelen, zoek dit werk niet bij/via een uitzendbureau. 

16-17 jaar 
Sinds 1 januari 2020 mag je als 16/17-jarige nu onbeperkt bijverdienen en zijn er geen extra regels meer. Ook voor de inkomsten van een vakantiebaan gelden geen extra regels meer. 

De volgende soorten vakantiewerk mag je niet uitvoeren:
 • Zelfstandig werk (je mag alleen onder deskundig toezicht werken van een volwassene) 
 • Industrieel werk (fabriekswerk/zwaar fysiek werk) 
 • Risicovol werk 
 • Te lang werken (max. 45 uur per week, geen nachtdiensten of extra diensten)
Welk vakantiewerk mag je wel uitvoeren? Voor de rest alle soorten vakantiewerk, houd wel rekening met bovenstaande regels. 

Ouder dan 18 jaar 
Indien je 18 jaar of ouder bent zou je behandeld moeten worden als een gewone werknemer in loondienst. Het enige verschil met de ‘vaste medewerkers’ is dus het type contract. 

Informatie over risico’s
Zoals elke werknemer/uitzendkracht recht heeft op informatie over eventuele risico’s tijdens het werk, heeft ook de vakantiekracht daar recht op. Sterker nog: als werkgever ben je verplicht iedere werknemer te informeren over eventuele risico’s.

Aanvullende informatie
Lees hier meer informatie over het minimumloon.
Lees hier onze regels als je ziek bent.  

Neem bij vragen of voor meer informatie gerust contact met ons op. Onze intercedenten staan klaar om voor jou aan de slag te gaan! 

 

Vind op onderwerp