CV Curriculum Vitae #9 Cv distributie en optimalisatie

CV Curriculum Vitae #9 Cv distributie en optimalisatie

Stap 9, de distributie en optimalisatie van je CV. Nadat je de CV-check hebt uitgevoerd kan het zijn dat je CV zo geoptimaliseerd is dat deze er direct uitspringt! Maar hoe kan het toch dat ondanks je kwalitatieve CV, je niet altijd benaderd lijkt te worden door de juiste werkgevers? Dat kan te maken hebben met de verspreiding van jouw CV.

Distributie van je CV

Dit kan wel eens te maken hebben met de distributie van je CV. Wat bedoelen we met de juiste distributie? Je CV daar verspreiden waar het de meeste reacties zal opleveren. Veel studenten gebruiken een traditionele manier van CV verspreiding. Ze zetten het CV op een aantal generieke jobboards en wachten vervolgens af tot werkgevers op hen af komen. Waarom werkt deze aanpak vaak niet? Omdat er ontzettend veel concurrentie is binnen deze jobboards.

Veel beter is om je CV te verspreiden door bijvoorbeeld direct te reageren op vacatures of door op specialistische of branchegerelateerde jobboards te posten. Ook kun je je Curriculum Vitaeverspreiden onder interessante bedrijven met een bijpassende motivatiebrief. De kans dat je CV hierdoor meer opvalt is dan veel groter. Wat dacht je trouwens van netwerken via linked-in? Vul je gegevens op je profiel zodanig in dat het net als bij je CV een compleet beeld geeftvan je kunnen. Nog beter is om van (oud) collega’s of werkgevers aanbevelingen te ontvangen. Deze dienen gelijk als online referenties. Een zeer effectieve manier om aan de juiste baan te komen!

Meer weten over de distributie van je CV? Bekijk het overzicht.

Helemaal klaar om te solliciteren? Bekijk het vacatureoverzicht!

Vind op onderwerp