Hoe vinden wij de juiste kandidaat voor u?

Hoe vinden wij de juiste kandidaat voor u?

Heeft u (snel) personeel nodig? Voor een korte of lange termijn? Komt u er zelf niet aan toe en kunt u hulp gebruiken? 

Met onze werving en selectie helpen wij u graag met de zoektocht naar de juiste kandidaat. Sterker nog: wij nemen het hele proces uit u handen. Hoe? In dit artikel nemen wij u mee in dit verloop. 

Werving en selectie

Het begrip werving en selectie zegt het al: je werft kandidaten, maakt hier een selectie van en kiest vervolgens de meest geschikte kandidaat uit. Dit kan een tijdrovend proces zijn én vooral als de juiste kandidaat er uiteindelijk toch niet tussen zit. 

In praktijk betekent werving en selectie dat een bureau de geschikte persoon werft die uw vacature vervult. De reden van uitbesteding kan zijn geen tijd of capaciteit om zelf op zoek te gaan. In dit geval wordt het vinden van de juiste kandidaat uitbesteedt aan een derde partij. 

Zo kunt u bij De Werkstudent ook terecht voor werving en selectie. Het is namelijk een vak apart: ons vak waar wij al jarenlang ervaring in hebben. Met een uitgebreid netwerk én een divers personeelsbestand vinden we vrijwel altijd de geschikte kandidaat voor u. 

Stap 1: Kennismaking

Om voor u aan de slag te gaan, willen we u en uw bedrijf eerst leren kennen. Allereerst komt u in contact met een van onze ervaren intercedenten: telefonisch, via de mail of onze werkstudent komt persoonlijk bij u langs. 

Tijdens het gesprek verzamelen we kennis over uw bedrijf, de vacature, het profiel van de geschikte kandidaat en eventueel uw specifieke wensen. Op deze manier brengen we de belangrijkste aspecten in kaart om zo tot de goede match te komen. 

Stap 2: Offerte en vacature 

Na de kennismaking begint onze intercedent en tevens uw vaste contactpersoon met het opstellen van de offerte. Als u met de offerte akkoord gaat, dan begint het werving en selectieproces. Op basis van uw informatie wordt de vacaturetekst geschreven. In de meeste gevallen schrijft uw contactpersoon de vacaturetekst. U kunt er ook voor kiezen om zelf (grotendeels) de vacaturetekst aan te leveren. 

Vervolgens wordt de vacature uitgezet op onze website en via verschillende vacaturesites. Verder brengen we de vacature onder de aandacht via onze sociale mediakanalen en zorgen wij voor een effectieve promotie. Én nu wachten op reacties? Niet persé, want onze intercedent kijkt zelf ook gericht in onze eigen personeelsbestand of via kanalen als LinkedIn. 

Stap 3: Kandidaten selecteren en gesprekken voeren 

De intercedent bekijkt de sollicitaties zorgvuldig, maakt een selectie van geschikte kandidaten en belt ze op voor een telefonisch intakegesprek. Er worden vragen gesteld en op basis daarvan bepaalt de intercedent of de kandidaat op gesprek mag komen bij ons. 

De eerste sollicitatiegesprekken voert de intercedent, in de meeste gevallen, uit op kantoor. Na het voeren van deze gesprekken, beslist de intercedent welke kandidaten door mogen naar de volgende ronde. Het kan ook zijn dat de geschikte kandidaat gelijk aan u wordt voorgesteld. 

Stap 4: Keuze maken 

De volgende ronde is de kennismaking met u en uw bedrijf. U kunt ervoor kiezen om het gesprek alleen te voeren of samen met onze intercedent. Na de kennismaking laat u weten of de geschikte kandidaat ertussen zit. Uiteindelijk bepaalt u zelf wie u in dienst neemt. Natuurlijk kan dit altijd in overleg met uw contactpersoon. 

Stap 5: Afronding en nazorg 

De juiste match is gevonden: de geschikte kandidaat gaat voor u aan de slag. De intercedent legt alles vast in onze opdrachtbevestiging. Wij zorgen voor de uitbetaling van uw nieuwe werknemer en u ontvangt van ons een overzichtelijk factuur. 

Bij vragen of problemen kunt u altijd bij ons terecht. Samen zorgen we ervoor dat het proces van a tot z vlekkeloos verloopt. 

Aan de slag met werving & selectie? 

Kunnen wij u nu helpen met uw vraagstuk? Vul dan hier ons formulier en een van onze intercedenten laat zo snel mogelijk van zich horen. Heeft u snel personeel nodig? Neem dan direct contact met ons op. 

Vind op onderwerp