Werk op Schiphol - Bagage medewerker

Werk op Schiphol - Bagage medewerker

Over bagagemedewerker - chauffeur 

Een bagagemedewerker- chauffeur is verantwoordelijk voor alle werkzaamheden die te maken hebben met de bagageafhandeling op een luchthaven als Schiphol. Ondanks dat het bagagesysteem voor een groot deel geautomatiseerd is, zijn bagagemedewerkers nog steeds een belangrijke schakel in de bagageafhandeling. Vliegtuigen kunnen alleen op tijd vertrekken als de bagage tijdig ingeladen of gelost is en op de juiste plek aanwezig is. Elke koffer of tas telt. Daarom moet er voorzichtig met de bagage worden omgegaan, omdat deze niet beschadigd of vermist mag raken.

Er bestaan geen opleidingen voor bagagemedewerker. Wel verwachten de meeste bagageafhandelingsbedrijven minimaal een mbo-diploma niveau één, zie de vacature Bagagemedewerker - chauffeur voor de andere eisen. Intern word je getraind. Als bagagemedewerker mag je ook met voertuigen rijden om de bagagekarren in de kelder te vervoeren. Het is daarom een vereiste dat je over een (geldig) rijbewijs B beschikt voordat je een training tot chauffeur volgt. 

Bagage/platform feitjes

  Per jaar verwerken bagage/platform medewerkers ruim 50 miljoen stuks bagage. Per dag kan dat variëren van ongeveer 120.000 stuks op rustige dagen, tot 180.000 op extreem drukke dagen, zoals aan het begin van een vakantie

  Het bagagegebied van Schiphol is 16 voetbalvelden groot en heeft 65 km aan transportbanden

  In de bagageafhandeling op Schiphol werken ongeveer 2.000 mensen

  Een passagier die op Schiphol aankomt, kan meestal 25 tot 40 minuten na aankomst van het vliegtuig zijn bagage van de aankomstband halen


Geïnteresseerd in een baan als bagagemedewerker? Solliciteer op de vacature Bagagemedewerker - chauffeur.


Welke werkzaamheden voert een bagagemedewerker - chauffeur uit?


Tot de taken van bagagemedewerker horen: het laden en lossen, sorteren en vervoeren van koffers, tassen en andere bagage artikelen van en naar de bagagebanden in de kelder. Werken in de bagageafhandeling is zowel mentaal als fysiek zwaar. Je tilt en sjouwt veel met koffers en hebt te maken met een redelijk hoog werktempo. Vooral in de vakantieperiodes. Je moet dus tegen stress kunnen en over een positieve instelling beschikken om het werk uit te voeren. 

3 Argumenten

 Waarom deze baan (n)iets voor jou is:

   Omdat je sport met werk wilt combineren
   Omdat je het leuk vindt om met mensen van verschillende afkomst te werken
   Omdat je een aanpakker bent , secuur werkt en je verantwoordelijkheid neemt


   Omdat je fysiek niet in orde bent om zware koffers te tillen
   Omdat je geen (geldig) rijbewijs B hebt
   Omdat je niet houdt van onregelmatigheid in dagen en tijden: jij hebt structuur nodig

Quotes medewerkers

Een typische werkdag als bagagemedewerker is vaak gezellig. De collega’s maken het werk echt leuk. Je bouwt snel een band op met hen. Je lacht veel, maar werkt ook hard. Af en toe heb je met echte stressmomenten te maken, omdat er zaken fout kunnen gaan waar je niet altijd direct invloed op hebt. Met jouw team zet je je dan in om dit zo snel mogelijk weer opgelost te krijgen. Een groot pluspunt vind ik ook de flexibele tijden en er wordt rekening gehouden met jouw beschikbaarheid.
Een leuke en goed betaalde baan. Soms fysiek pittig en zwaar dus je moet wel wat aan kunnen!
Je leert hier veel en hebt mogelijkheden om verder te groeien. Het leukste van de baan is toch wel dat elke dag er weer anders uit ziet.


Bagagemedewerker - chauffeur via De Werkstudent
Iets voor jou?

Wij zoeken per direct bagagemedewerkers en chauffeurs voor het hele jaar. Omdat het verkrijgen van toegang tot de beschermde gebieden van Schiphol afhankelijk is van de uitslag van een langdurig veiligheidsonderzoek, verwachten wij dat het 6 tot 8 weken duurt voor je aan het werk kan nadat je hebt gesolliciteerd. 


Soliciteer vandaag nog> Bekijk de vacature Bagagemedewerker - chauffeur.

Vind op onderwerp