‘What to wear’ in de zomer

‘What to wear’ in de zomer


De warme zomerdagen houden nog even aan. 


Heel lekker! Maar tegelijkertijd zijn deze dagen ook een last als het gaat om het vinden van een geschikte werk- of sollicitatie outfit. Want konden teenslippers en een korte broek of rok nu wel of niet? Je wilt er eigenlijk zo luchtig mogelijk bijlopen.

Maar wat is wel of niet slim om aan te trekken naar je werk? Wij geven je wat tips zodat je goed gestyled en koel op kantoor of bij een sollicitatiegesprek verschijnt.

De do’s en dont’s

Vraag jezelf af welke kleding er bij zowel jou als het werk past. Werk jij in een formele of informele omgeving? Ben jij aanwezig op de voor- of achtergrond? Antwoorden op deze vragen geven meestal al richting in wat wenselijk voor een werkomgeving is en dus voldoet . Te blote of aanstootgevende kleding is sowieso een no go.

Helemaal bij een sollicitatiegesprek. Flip flops, crop tops en hot pants kan je dus beter achter in de kast laten. Je wilt vooral voorkomen dat je jezelf toont op een manier die kan worden afgekeurd! Overdrijf niet en ga voor subtiel en verfijnd.

Als je toch twijfels hebt, vraag je werkgever dan om duidelijke kledingafspraken. De ene werkgever is de ander niet: misschien mag jij wel een korte broek met een bepaalde lengte of open schoenen aan. Sandalen zijn namelijk een goede vervanging van slippers.

Om jezelf meer lief dan leed aan te doen: kies bewust voor bepaalde kledingmaterialen en wat wijder vallende kledingstukken. Draag in de zomer andere stoffen dan ‘s winters. Katoen, leder en nylon zijn slechte stoffen voor de zomer. Zij zijn namelijk alles behalve ademend, licht en luchtig.

Vervang een synthetische blouse of jurk liever door iets van linnen of rayon. Dit zit niet alleen lekkerder, maar zorgt er ook voor dat je een zweetlucht voorkomt en jij dus zonder zorgen (en geur) bij jouw sollicitatie of werk aankomt. Laat ook strakke en getailleerde kleding even voor wat het is, want wijde kleding is verkoelender. Wijdvallende blouses, broeken en jurken zijn er tegenwoordige in vele modieuze opties

Dus, wat kan je wel en niet aantrekken naar je werk? Wij zijn tot de volgende punten gekomen als het gaat om gepaste werk- of sollcitiatiekleding in de zomer:

Dames 
• Kies voor wat neutralere kleuren of combineer met een neutrale kleur. Dit zijn bijvoorbeeld: wit, zwart, donker blauw of groen en zachte pastels;
• Liever te simpel dan te extravagant. Teveel frutsels lijden vooral af!;
• Geen diepe, uitgesneden decolleté. Houd het netjes;
• Een volledig blote rug of buik (met eventuele navelpiercing) zijn niet chique. Deze passen niet op de werkvloer;
• Bedek doorschijnende kleding met een hemdje er onder of trek een leuke colbert er over;
• Rokjes die net boven de knie zijn mogen, maar korter geeft te veel onrust;
• Bloemetjes overhemden en slippers reserveer je voor het strand;
• Draag niet te hoge hakken als je er niet lekker op kan lopen.

Heren
• Open blouses zodat borsthaar te zien is, kan je beter vermijden. Liever een knoopje extra dicht;
• Broeken die te laag hangen door een missende riem zijn niet charmant;
• Vermijd tanktops of te strakke shirts die je lichaam er doorheen laten komen. Dit kan je beter dragen in de sportschool;
• Een stropdas mag, mits je hem goed draagt (lang genoeg, juiste strop en je blouse helemaal dicht);
• Geen shirts met aanstootgevende teksten;
• En ook voor jullie geldt: bloemetjes overhemden en slippers reserveer je voor het strand. Dichte schoenen worden bij mannen geprefereerd.

Hopelijk hebben wij je wat inspirate gegeven en verschijn jij deze zomer 'fresh' op het werk!

Vind op onderwerp