infographic CV

infographic CV

Een onderscheidend Curriculum Vitae maken is moeilijk. De keuze van het soort lettertype, de tekstgrootte en het wel of niet toevoegen van een pasfoto zijn meestal de bepalende factoren. Meer mogelijkheden zijn er niet, of toch wel? Helemaal mee in de trend van 'een plaatje zegt meer dan 1000 woorden' zijn er nu verschillende diensten die aanbieden om je CV als infographic aan te bieden.

Online tools om je CV om te toveren als infographic 

1 vizualize.me 

Vizualize.me is wel de bekendste onder de 'CV-omtovenaars'. Je kan je linkedIN account koppelen waardoor je  informatie wordt geladen. Onder 'Profile' kan je ontbrekende gegevens aanvullen. Met 'themes' en 'styles' kan je je CV verder oppimpen. Als laatste kan je je portfolio nog toevoegen. In vier stappen naar een mooi overzichtelijk CV wat duidelijk anders is dan het PDFje wat je anders toe zou sturen.
 

2 re.vu

---
update: de dienst re.vu is gesloten
Zelf geven ze aan onder de indruk te zijn van de dienst http://www.impress.ly/
---
Dan is er ook nog re.vu. Een dienst die zich profileert onder het motto 'Don't send a resume. Share your story.' Deze dienst richt zich meer op je vaardigheden. Door diverse statistieken toe te voegen kan je snel aangeven wat bij jou de meest in het oog springende vaardigheden dan wel behaalde resultaten zijn.   

Twee diensten die in een oogwenk je CV een hele andere look-and-feel geven. Maar wordt dit wel gewaardeerd door je aankomende werkgever?   

Past het grafische CV bij de vacature?

Past een dergelijk CV bij de vacature waarop je solliciteert? Bij reclamebureaus wordt creativiteit in de manier waarop je je presenteert als een vanzelfsprekendheid gezien. Maar in hoeverre moet een verkoper grafisch onderlegd zijn? Overigens: wat zegt het gebruik van een 'standaard' online tool over je eigen creatieve vaardigheden?  

Een CV moet je eigen vaardigheden onderstrepen.

Je talenten moeten onder het voetlicht komen en niets anders. Alles wat een recruiter eventueel kan afleiden moet je vermijden. Als online ondersteuning, naast je goed opgemaakte CV (lees hier nog enkele tips) kan het natuurlijk wel. Door ervoor te zorgen dat je op verschillende plaatsen online goed naar voren komt in de zoekmachines helpt de werkgever een positief beeld van je te krijgen.

Vind op onderwerp