Verkoper gezocht

Verkoper gezocht

Verkoper, adviseur, consultant en sales manager. De functietitels verschillen, de functieinhoud komt overeen. Elke goede verkoper luistert naar zijn gesprekspartner en verkoopt hem/haar een passende dienst. De kern van het welslagen van het verkoopproces zit hem vaak in het aanvoelen van de signalen die de gesprekspartner aangeeft.

Standaardtype verkoper bestaat niet

Er bestaat geen standaardtype verkoper. Een verkoper van internetabonnementen heeft zeer waarschijnlijk een andere achtergrond dan een verkoper van medische apparaten die gebruikt worden in operatiekamers. Productkennis is essentieel om een passend voorstel te maken. Sterker nog, elk product, elke dienst heeft zijn eigen kenmerken en vraagt om een aparte aanpak.

Loop jij de vacature 'verkoper gezocht' voorbij?

Op verkoopgebied zijn veel verschillende functies mogelijk. Het bordje 'verkoper gezocht' vertelt je nog niet om wat voor functie het gaat. Is het een buitendienst of binnendienst functie? Is het B2C of B2B? Welke competenties zijn nodig, wat zijn je taken en wat zijn je kansen? Voor goede verkopers zijn er vele doorgroeimogelijkheden.

Verkoper buitendienst

De verkoper buitendienst gaat op pad naar en in gesprek met  potentiële klanten om producten of diensten te verkopen. Dit kan hij doen met behulp van demo's, brochures en/of presentaties. Het direct (visuele) contact met klanten (bedrijven of consumenten) is de kern van zijn werk.

Competenties verkoper buitendienst

Veelvoorkomende competenties voor de functie van verkoper buitendienst zijn een resultaatgerichte instelling, doorzettersmentaliteit, goede contactuele vaardigheden, een commerciële instelling en een representatief voorkomen.

Taken verkoper buitendienst

De taken die een verkoper buitendienst vaak op zijn pad ziet komen zijn: het beheer van klantencontacten, acquisitie plegen, presentaties geven en het zoeken naar nieuwe afzetmogelijkheden. Met zijn marktinformatie kan de afdeling marketing weer aan de slag.

Verkoper binnendienst

De verkoper binnendienst werkt vanuit 1 locatie. Hij kan ondersteuning geven aan de buitendienst op administratief gebied, danwel zelf acquirerende taken uitvoeren, het maken van bezoekafspraken, het verkopen van diensten / producten via de telefoon en het verzenden van documentatie en het verzorgen van een goede opvolging.

Competenties verkoper binnendienst

De competenties liggen net iets anders bij de binnendienst medewerker dan bij de buitendienstmedewerker. Er wordt een groter beroep gedaan op je accuraatheid, opvolging en  planningsvaardigheden. Een goede telefoonstem is meer van toepassing dan een representatief voorkomen. Echter ook voor de verkoper binnendienst zijn commerciële vaardigheden onontbeerlijk.

Ben je geïnteresseerd geraakt in een functie als verkoper buitendienst of binnendienst? Kijk eens bij onze verkoop vacatures. Of neem contact op met één van onze vestigingen.
Momenteel zijn wij hard op zoek naar een "Verkoper buitendienst B2C"

Vind op onderwerp