sollicitatie kleding

sollicitatie kleding

De Parisienne mag weer een broek aan. Deze dames mochten sinds 1799 alleen een broek dragen indien zij daarvoor een verzoek hadden ingediend bij het stadsbestuur. Dit besluit kwam tot stand doordat de broek werd gezien als symbool van revolutionaire gezindheid. 
Ja je verzint het niet.


Toch zijn er ook anno 2013 meerdere ongeschreven wetten waar wij ons aan houden. Wat voor kleding trek jij aan als je op sollicitatiegesprek gaat? Stap jij in witte doktersjas door een verzorgingshuis? Koop jij een AUDI bij iemand in een dikke wollen trui? Voor elke gelegenheid blijk je je toch weer anders te moeten kleden.

Zeker op je sollicitatiegesprek. 

Afhankelijk van je beoogde functie zal je je aan moeten passen. Als verkoper worden andere kledingeisen (representatiever) gesteld dan als chauffeur bij een koeriersdienst. Maar ook in dezelfde functie is het oppassen geblazen. Met name vertegenwoordigers en ZZP'rs moeten zich continue bewust zijn van de omgeving die ze betreden.

Elke bedrijf heeft haar eigen cultuur en omgangsvormen.

Eén ding is zeker, beter te formeel dan te informeel. Behalve natuurlijk in die branche waarin 'de pakken' als 'de vijand' worden gezien... ;-) Twijfel je nog wat aan moet trekken?  Kijk hier voor meer tips en informatie over sollicitatie kleding.

Vind op onderwerp