10 goede redenen om een stagiair(e) aan te nemen

10 goede redenen om een stagiair(e) aan te nemen

Wilt u meer weten over de voordelen van een stagiair(e), duale student of afstudeerder? Lees hier verder.

1. Een frisse blik
In uw bedrijf zijn mensen jaren, dan niet decennia werkzaam. Soms worden werkmethoden ook al zo lang gehanteerd door werknemers dat het de vraag is of ze nog wel effectief zijn. Dan kan een frisse blik u helpen. Stagiair(e)s durven vragen te stellen als dingen die voor u wellicht vanzelfsprekend zijn, voor hun onbekend terrein zijn. En daarmee komt u vaak tot nieuwe bevindingen.

2. Goedkoper
Stagiair(e)s, of ze nu op basis van een werkperiode (minimumuurloon) of tegen een aantal maanden met een vast maandelijks bedrag werken, ze, zijn veelal goedkoper dan een vaste medewerker en nemen zelden vakantie. Omdat studenten vaak over een OV-jaarkaart beschikken, scheelt het bovendien ook in reisvergoedingen.

3. Flexibel
Stagiair(e)s zijn niet alleen flexibel in hun werkzaamheden (extra klusjes kunnen vaak naast de stageopdracht uitgevoerd worden), ze hebben bovendien niet altijd een vaste werkplek nodig. Het nieuwe werken kan hier dus heel goed van pas komen.

4. Prestatiegericht
Voor stagiaires is een stage of werkperiode vaak de eerste gelegenheid om zich in de bedrijfspraktijk te kunnen bewijzen. Dit zorgt voor meer energie en motivatie. Stagiair(e) willen hun stempel drukken op het werk dat ze leveren en een positieve indruk maken voor toekomstige referentie en carrièremogelijkheden.

5. Tech-savy
Stagiair(e)s zijn over het algemeen meer bekend met nieuwe media. Voor hen is het vanzelfsprekend dat ze weten hoe ze hier mee om moeten gaan. Zij kunnen u of uw medewerkers helpen bekend te worden met de talloze mogelijkheden van social media, zoals facebook, twitter en linkedin. Of wellicht helpen met technische vraagstukken.

6. Productief
Binnen korte tijd Stagiair(e)s zijn als geen ander gemotiveerd en hebben bovendien om met een deadline een bepaald resultaat te behalen. Daarom zijn stagair(e)s extra productief in korte tijd.

7. Eager to impress
Stagiair(e)s willen graag in een goed blaadje komen bij hun opdrachtgever. Dit kan aanstekelijk zijn en zorgt bovendien voor een positieve uitstraling op de werkplek, naar uw huidige medewerkers maar ook uw klanten.

8. Leren snel
Stagiair(e)s leren bovenal snel en kunnen zich snel nieuwe vaardigheden toe-eigenen. Dat is vaak al wat lastig is als een medewerker zichzelf een bepaalde manier van werken heeft aangeleerd. Stagiar(e)s zijn veel te sturen en te kneden.

9. Bieden recruitmentmogelijkheden
Stagiair(e)s zijn uw medewerkers en managers van morgen. Als u nu investeert in stagiair(e)s, heeft u straks meer talent dat zich bij uw team wil aansluiten. Dat scheelt in recruitmentinspanningen.

10. Geen trainingskosten
Bij een stagiair(e) hoeft u niet te investeren in training en opleiding.

Vind op onderwerp