10 goede redenen om een tijdelijke baan te zoeken

Tijdelijk werk onzeker, zinloos of eng? Dat kan, maar het kan ook heel veel deuren voor je openen. Lees hier 10 goede redenen om een tijdelijke baan te zoeken. 1. Bij tijdelijke functies weet je waar je aan toe bent. Door het jaar heen zijn er diverse functies die van tijdelijke aard zijn, bijvoorbeeld door een zwangerschapverlof of om ondersteuning te krijgen voor een project. Met tijdelijke functies weet je waar je aan toe bent, omdat het projectmatig werk is of omdat je iemand gedurende die tijd vervangt. Juist daarom kun je je volledig op het project storten en profiteren van het netwerk dat de organisatie mogelijk te bieden heeft.

2. Wellicht krijg je juist bij een tijdelijke functie eerder de kans om je te bewijzen in iets dat je nooit eerder hebt gedaan, omdat de nood hoog is en er op korte termijn een kandidaat gezocht wordt. Bij tijdelijke functies heb je vaak meer verantwoordelijkheid en zie je meerdere facetten van een werkproces.


3. Tijdelijke functies bieden je de mogelijkheid te proeven van de sfeer van een organisatie en geven een kijkje in de keuken in een branche of sector.
Je kan hierdoor een goede indruk krijgen en beslissen of dit is wat je ook in de toekomst wil blijven doen.


4. Veel tijdelijke functies hebben een initiële contractperiode waarin je werkzaam bent, maar kunnen daarna alsnog verlengd worden. Zeker als je jezelf hebt kunnen bewijzen is de kans er dat je toch nog een vaste baan krijgt aangeboden, bijvoorbeeld omdat er een project verlengd wordt of omdat er een collega is opgestapt. Als je je echt onmisbaar hebt gemaakt in de organisatie wil men soms zelfs een extra baan creëren speciaal voor jou!


5.
Een ander belangrijk punt is dat tijdelijk werk vaak makkelijker te vinden is dan vast werk, omdat de drempel voor zowel werkgever als werknemer veel lager ligt. De investering is lager voor zowel werkgever als werknemer.


6. Werkervaring opdoen staat voor een starter natuurlijk voorop. Met tijdelijke functies heb je weliswaar niet gelijk veel ervaring, maar iets is absoluut beter dan niets. Ook als je veel projectmatig of freelance werkt, doe je gaandeweg nuttige ervaring op!


7. Het inkomen is ook een belangrijke reden om tijdelijk werk te overwegen. Het geeft je de ruimte naar een andere functie te zoeken zonder op een houtje te hoeven bijten.


8. Tijdelijk werk geeft je de ruimte naar ander werk te zoeken door een netwerk op te bouwen.
Binnen je tijdelijke functie weet iedereen in feite dat je daarna weer een nieuwe baan zoekt, daarmee is het makkelijk rond te vragen of je collega’s nog iets voor je weten, zonder geheimzinnig te hoeven doen over het feit dat je elders gaat solliciteren.


9. Tijdelijk werk geeft je de mogelijkheid te sparen voor plannen waar je misschien al tijden van droomt
, maar waar je nooit eerder de stappen voor durfde te nemen. Wellicht wil je weer gaan studeren of een lange reis maken. Omdat je nergens aan vast zit, kun je dit soort plannen makkelijker maken.


10. Tijdelijk werk geeft afwisseling.
In een kort tijdsbestek assisteer je of leidt je een bepaald takkenpakket of een project en rondt dit ook af. Het is enerverend en geeft inspiratie en hoeft niet bang te zijn dat je in een sleur komt.

Ben jij toe aan het vinden van tijdelijk werk? Bekijk dan eens onze vacatures, misschien staat er iets voor je tussen!

Vind op onderwerp

PARTTIME TIJDELIJK VACATURES DEELTIJD