Vacature Schoonmaker

Schoonmaakmedewerker
Parttime en Fulltime - diensten van 6 uur

Sales Recruiter

Sales recruiter Schiphol
Binnen het team zal jij met name verantwoordelijk zijn voor de werving van nieuwe opdrachtgevers.

Host / Hostess bij Theater

Host / Hostess bij Theater
Leuke flexibele bijbaan in centrum Amsterdam!

Administratief medewerker

Administratief medewerker Screening
Houd jij van structuur, ben jij integer en administratief en communicatief sterk?

Klantenservice medewerker

Klantenservice alarmcentrale
In deze functie ben jij hét aanspreekpunt voor reizigers die onderweg, in het binnen- of buitenland zijn.

1001 Sollicitatievragen: hobby's en nevenactiviteiten

1001 Sollicitatievragen: hobby's en nevenactiviteiten
De vragen van onze nieuwste rubriek '1001 sollicitatievragen' schieten er bijna net zo hard doorheen als bij een echt sollicitatiegesprek. Gelukkig kun je daarentegen onze vragen in alle rust doornemen en tot je nemen. Doe er je voordeel mee en lees verder over de pittige sollicitatievraag van deze week: Wat doe jij in je vrije tijd? Waarom wordt deze vraag gesteld
Het lijkt in eerste opzicht helemaal geen lastige vraag, je staat misschien wel op het punt je hobby's op te sommen van de laatste jaren als je deze vraag voor je kiezen krijgt. Maar pas op! Ook als een werkgever vraagt naar je hobby's doet hij/zij dit niet zomaar. Hoe jij je vrije tijd besteed geeft inzicht in je persoonlijkheid. Ben je iemand die vooral leest, computert en alleen tijd besteed? Hieruit zou een werkgever kunnen afleiden dat je een nogal introvert persoon bent en niet bijzonder spontaan of sociaal. Ben je een echte thrillseeker die aan extreme sports doet, zoals bungeejumpen? Hieruit zou je weer kunnen afleiden dat je van veel uitdaging en spanning houdt. Met een 9 tot 5 kantoorbaan zou een werkgever kunnen afleiden dat je hier niet voldoende uitdaging uit zal halen.

Hoe antwoord je?
Natuurlijk moet je geen hobby's verzinnen die je niet hebt, maar kies ze wel zorgvuldig als je ze benoemt. Zo ontstaat er een evenwichtiger beeld van jezelf. Benoem ook hobby's die een bepaalde eigenschap van je benadrukken die van pas kan komen voor de functie waarop je solliciteert, zoals creativiteit, concentratievermogen, zelfstandigheid, competetiviteit.

Zit je zelf nog in je maag met een sollicitatievraag? Stuur deze naar vraag@werkstudent.nl en wij behandelen deze!

Vind op onderwerp