3 voordelen bij werving & selectie voor werknemers

3 voordelen bij werving & selectie voor werknemers

Werken op basis van werving en selectie via een uitzendbureau brengt voor jou als werknemer voordelen met zich mee. De drie belangrijkste voordelen hebben wij op een rij gezet. 

Voordeel 1. Persoonlijk

Een voordeel van werving en selectie via een uitzendbureau is de persoonlijke aanpak. Meestal ga je eerst langs voor een persoonlijk gesprek. Zo leer je elkaar kennen en bespreek je samen alle belangrijke zaken omtrent de vacature. 

Een uitzendbureau gaat op deze manier na of de functie en de werkgever zo goed mogelijk aansluit op jouw wensen en kunnen. Zo zorgen jullie er samen voor dat jouw nieuwe werkgever echt bij je past. Mocht dit niet blijken, dan heeft een uitzendbureau vaak andere vacatures in de aanbieding.

Voordeel 2. Betrokken

Een ander voordeel is de betrokkenheid vanuit een uitzendbureau. Tijdens het proces is een uitzendbureau betrokken. Na de bemiddeling houdt het contact meestal niet op. Vaak blijft een uitzendbureau met jou en je nieuwe werkgever in contact. Dit gebeurt van tijd tot tijd om te checken hoe het gaat of het je nog bevalt en of ze eventueel iets voor je kunnen betekenen. 

Voordeel 3. Ondersteuning

Bij werving en selectie is een uitzendbureau voor jou een tussenpersoon. Tijdens het proces kan een uitzendbureau tot op zekere hoogte ondersteuning bieden. Zo kan een uitzendbureau met jou sparren, advies geven of jou bijstaan in de onderhandeling over arbeidsvoorwaarden. Een uitzendbureau beschikt vaak over de juiste expertise en ervaring om jou hierin te begeleiden. 

Meer informatie? 
Lees hier meer over werving en selectie. Neem bij vragen of voor meer informatie gerust contact met ons op.

Vind op onderwerp