4 Manieren om online geld te verdienen

4 Manieren om online geld te verdienen

Online geld verdienen wordt ook wel gezien als dé nieuwe vorm van 'thuis' werken. Tegenwoordig kan dit namelijk gemakkelijk via het internet, waar en wanneer je maar wil. Je kunt zelfs geld verdienen tijdens het slapen. 

Alleen moet je natuurlijk wel weten wat je doet. Gelukkig is de keuze daarin reuze. Én daarom hebben wij een aantal mogelijkheden voor je op een rij gezet.

Manier 1. Eigen website
Je kunt geld verdienen met een eigen website door je te richten op een specifiek gebied. Én als je zorgt voor een groot aantal bezoekers. Van te voren moet je jezelf dus afvragen:"Wat wil ik precies doen met mijn website?"

De volgende stap is om een domeinnaam te kiezen. Handig is om een goede domeinnaam te kiezen, iets wat te maken heeft met het doel van jouw website. Maak verder gebruik van bekende woorden én houd het zo kort mogelijk. 

Na het kiezen van je niche en je domeinnaam, moet je kijken naar een platform. WordPress wordt het meest gebruikt en is een gratis ontwikkeltool waar jij jouw website kunt uitbouwen maar hier zijn ook andere opties voor. 

Nu zijn we bij de stap aangekomen om te kijken hoe je er geld aan kan verdienen. Daar zijn talloze manieren voor. Google AdSense is er een van en hiermee plaats je advertenties (tekst, beeld of beide) op jouw site. Elke keer als iemand op de advertentie klikt, ontvang je een bepaald bedrag. 

Een andere manier is om affiliate marketing toe te passen. Een veelgebruikte term en een begrip op zich die als aparte mogelijkheid in het volgende stuk aan bod komt. In het begin moet je er in iedergeval niet van uit gaan dat je gelijk bakken met geld gaat verdienen. Toch is alles mogelijk zolang je een goede start maakt en de aandacht van bezoekers weet te trekken. 

Manier 2. Affiliate marketing 

Affiliate marketing houdt simpel weg in dat jij andersmans producten of diensten promoot. Bij deze vorm ontvang je pas geld, zogenaamde commissie, als iemand door jouw promotie over gaat tot aankoop. Dit proces wordt bijgehouden door een affiliate programma aan de hand van cookies. 

Én dat is het grote verschil met Google AdSense. De basis van affiliate marketing hoeft daarentegen ook geen website te zijn. Je kunt de producten op meerdere manieren promoten zoals via de e-mail of via een van jouw sociale mediakanalen. 

Kies van tevoren hoe je affiliate marketing wil toepassen. De volgende stap is om te kijken naar een affiliate partner of wellicht partners. Nu zijn er veel bedrijven waar je dit voor kan doen. 

Je kunt je ook aanmelden bij een affiliate netwerk. Hier kun je kiezen uit verschillende bedrijven. Dit kan in het begin een mooie uitkomst zijn; zij hebben namelijk al een groot publiek en willen maar al te graag dat jij ze gaat promoten.

Via zo'n netwerk krijg je gelijk een duidelijk beeld van je eigen verdiensten. Daarnaast kun je ook zien welke producten goed verkopen. Het is natuurlijk zonde van je tijd om producten te promoten die jou geen geld opleveren. 

De drempel om een affiliate te worden is niet hoog. Handig is wel om zelf al te zorgen voor jouw eigen, grote publiek. Zo kun je, los van een affiliate netwerk, er ook geld aan verdienen.

Manier 3. Sociale media 

Wist je dat je geld kunt verdienen aan Facebook, Instagram of YouTube? Met deze kanalen kun je namelijk een groot aantal mensen bereiken op een eenvoudige manier. Je moet alleen wel actief zijn op sociale media. 

Je kunt voor deze vorm kiezen als je al regelmatig goede content plaats. Daarbij moet je ondertussen al een groot aantal volgers hebben opgebouwd. Dit is eigenlijk de basis om verder te kunnen gaan. De volgende stap is het plaatsen van relevante content. 

De meest eenvoudige manier is door tegen betaling berichten te liken en te delen via een van jouw online kanalen. Er zijn genoeg bedrijven die bereid zijn om jou hier geld voor te geven. Jouw vrienden/volgers worden immers bereikt. 

Je kunt er ook voor kiezen om een nieuw profiel aan te maken. Richt je dan op een bepaalde interessegebied/onderwerp of op een bepaalde doelgroep. Op deze manier ben je doelgericht bezig. Zo kun je meer mensen bereiken dan alleen jouw eigen vrienden. 

Toch geldt ook bij deze vorm van geld verdienen; het aantal volgers bepaalt hoeveel je uiteindelijk kan verdienen. 

Manier 4.  Online coach

Je kunt als coach geld verdienen door het overbrengen van een bepaalde vaardigheid of simpel gezegd door het geven van jouw kennis en advies. Tegenwoordig zijn er namelijk veel mensen die geld willen uitgeven aan coaching. 

Als coach ben je een helpende hand voor een ander. Jij wordt ingezet omdat iemand vaak iets van jou wil. Dit kan diegene weer helpen op persoonlijk dan wel zakelijk vlak. 

De eerste stap is om voor jezelf in kaart te brengen waar jij goed in bent. Én hoe jij hier eventueel andere mensen mee kunt helpen. Jouw kennis wordt als het ware jouw product waar je geld aan kunt verdienen. 

Vanuit daar ga je verder met de volgende stappen. Je moet gaan kijken hoe je het wil aanbieden; via een bepaalde coachingstraject of via losse sessies. 

Wees als 'nieuwe coach' vervolgens zichtbaar en laat zien wat jouw toegevoegde waarde kan zijn. Gebruik hier een eigen website voor of zet een van jouw eigen sociale mediakanalen in. 

Het hebben van een eigen netwerk komt ook hier altijd weer goed van pas. Hoe meer mensen het weten, hoe sneller het balletje kan gaan rollen. Praat er in iedergeval over; zowel online als offline. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je er geld aan verdiend. 

Nu zijn er nog veel meer manieren om online geld te verdienen. Het is in ieder geval duidelijk dat van alles mogelijk is. Het kan een mooie uitkomst zijn om naast je huidige baan of wellicht als nieuwe baan online (extra) geld te verdienen. Je hebt immers alleen maar een laptop en goedwerkende wifi nodig om aan de slag te kunnen gaan.

Vind op onderwerp