4 Tips om de troon te bestijgen: hoe kom je hogerop?

4 Tips om de troon te bestijgen: hoe kom je hogerop?
Al begin je nog maar net aan een nieuwe baan, als je veel ambitie hebt is het nooit te vroeg om hogerop te willen komen. Hoe werk je jezelf omhoog op de carrièreladder? Hoe kom je op die troon?
- Toon leiderschap.
Dat klinkt misschien gek als je net start op de arbeidsmarkt, maar een leider weet te inspireren en te motiveren en goed met collega’s samen te werken. Hoe meer je die positive energie weet te benadrukken, hoe verder je komt. Je bent niet de baas, vertel niet aan anderen wat ze moeten doen, maar toon wel veel initiatief en neem verantwoordelijkheid voor je rol en taken. Wacht niet te veel en help anderen het beste uit zichzelf te halen. 'Dienend leiderschap' raakt steeds meer in trek.

- Kom met ideeën.
Ideeën die processen binnen de organisatie zullen verbeteren, productiviteit verhogen of de kantoormoraal een boost kunnen geven. Breng alleen ideeën aan het licht die iets ten positieve zullen veranderen en goed onderbouwd zijn. Deel je ideeën ook met anderen en erken (ook publiekelijk) hun bijdrage.

- Werk hard.
Geef je volle inzet. Mensen die de kantjes eraf lopen zullen het nooit erg ver schoppen. Offers zijn ook onvermijdelijk: vraag jezelf af wat je wil bereiken, hoe graag je dat wil en wat je daar voor wil opgeven.

- Raak niet verwikkeld in kantoorpolitiek.
Vermijd negativiteit, roddelen, strategische spelletjes, kortom dingen die het vertrouwen in jou kunnen schaden. Benut je energie op een positieve manier, anders zal het je eerder slopen dan helpen.

Bron: How to move up the corporate ladder.

Vind op onderwerp