5 Dingen die je kunt doen na je sollicitatiegesprek

Je hebt net een sollicitatiegesprek gehad. Wat doe je daarna? Wachten bij de telefoon of toch liever verder solliciteren? 5 Dingen die je kunt doen direct na je sollicitatiegesprek.
- Wees geduldig. Veel sollicitanten maken de vergissing om binnen geringe tijd de werkgever terug te bellen om te informeren over de uitslag. Geef het even de tijd. Een sollicitatieprocedure kan veel tijd in beslag nemen, zeker als er veel mensen gereageerd hebben op de vacature en gesolliciteerd hebben. Houd ongeveer 2 weken aan. Heb je daarna nog niks gehoord, bel dan even na.


- Stuur een bedanktbriefje of kaartje aan diegene waar je een sollicitatiegesprek mee hebt gevoerd. Misschien een beetje ongebruikelijk in ons nuchtere kikkerlandje, maar in Amerika is dit bijvoorbeeld heel gewoon. Dit kan je als sollicitant een streepje voor geven.


- Benut je netwerk. Leuk sollicitatiegesprek gehad? Leg alvast contact via Linkedin met de betreffende recruiter of werkgever. Ook via deze weg kan je een bedankje sturen. Mocht je niet aangenomen worden voor de functie, dan heb je in ieder geval een nieuwe schakel in je contactenlijst.


- Ga ondertussen verder met solliciteren. Al schat je je kansen nog zo hoog in, het kan altijd dat er een sollicitant tussen zit die meer gekwalificeerd is dan jij en uiteindelijk de functie binnen haalt. Het is prettig om dan meerdere opties te hebben.


- Verdiep je op mogelijke kansen en bedreigingen, ontwikkelingen e.d. in de branche waarin je hebt gesolliciteerd. Zo ben je al op je potentiele eerste werkdag voorbereid en kun je gelijk van start met alle kennis van dien!
Deel deze pagina
vind op onderwerp