5 Gratis intranetoplossingen voor uw bedrijf

5 Gratis intranetoplossingen voor uw bedrijf
Wilt u graag een interne omgeving waar u documenten, agenda en rooster kunt delen maar daar geen smak geld voor neerleggen? Werkstudent presenteert u 5 gratis oplossingen voor uw intranet.*
Open atrium
Open atrium draait op het content management systeem drupal. U kunt het op uw eigen server laten draaien. De layout is gelikt en bevat veel opties. Open atrium heeft een aantal vaste features, zoals een blog, kalender, interne shoutbox (lijkt op twitter), notebook (voor bestanden) en een task manager. Alle opties vallen binnen groepen die worden aangemaakt. Open atrium is deels een doe-het-zelf project, als u geavanceerde mogelijkheden wil is het inschakelen van een expert aan te raden.
www.openatrium.com

Teamlab

Creëer uw gratis corporate portal, met deze open-source projectmanagement tool. Eigenlijk alles wat u voor een interne omgeving nodig zou moeten hebben is aanwezig: een blog, een forum, chat, persoonlijke profielen en meer. Zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te onderhouden. Teamlab hoeft u niet op eigen server te laten draaien.
https://www.teamlab.com

Mediawiki
Mediawiki is de motor achter wikipedia. Een manier om een intranet op te zetten, is gebruik te maken van deze gratis software. Het belangrijkste uitgangspunt is delen van informatie, maar de gebruikers moeten die informatie zelf actief toevoegen en beheren. Het intranet komt hier dus organisch tot stand. https://www.mediawiki.org/wiki/MediaWiki

Twiki

Twiki biedt alle voordelen van een mediawiki database, maar heeft een meer gestructureerd voorkomen.
https://twiki.org

Plone

Plone kan zowel als intern als extern content management systeem gebruikt worden. Plone zegt een laagdrempelige intranet omgeving te bieden voor bedrijven.
www.plone.org

*Enige kennis van programmeren is noodzakelijk, wellicht heeft u een programmeur of een ict-er in dienst die voor u alles kan installeren.

Vind op onderwerp