5 Last-minute cadeaus voor moeders

5 Last-minute cadeaus voor moeders

Aanstaande zondag is het weer moederdag. Tussen het feesten op Koninginnedag en je vrijheid vieren op 5 mei, kan het zijn dat dit je even volledig is ontgaan.

Of dat je budget flink is geslonken na al die party's. Hoe dan ook, je wil je moeder natuurlijk wel even in het zonnetje zetten, want dat verdient ze wel. Daar weet De Werkstudent wel raad mee. 5 Tips voor last-minute presentjes.


1. Brief met bloemen
Heel simpel, maar wel effectief, een mooi bosje bloemen en een brief die uit het hart komt. Last-minute bloemen? Kijk op onder andere https://www.stuurbloemen.nl. Deze bloemen passen door de brievenbus. Voor poëtische inspiratie check https://www.1001gedichten.nl/. Maar je kan natuurlijk ook een brief schrijven over je mooiste herinneringen van je mams.


2. Ontbijtje op bed
Met een gesmeerd crackertje of een 'verse' jus uit pak kom je misschien niet weg. Probeer daarentegen eens iets groter uit te pakken en je wint gegarandeerd je moeders respect: hier vind je de recepten. Ben je niet zo van de culinaire hoogstandjes, probeer dan eens www.123ontbijt.nl. Dit zijn kant en klare bezorgbare ontbijtjes. Je kunt dit pakketje zo duur maken als je zelf wil. Uit te breiden met bijvoorbeeld champagne en bonbons.


3. Met zorg samengesteld fotoalbum
Je hebt tegenwoordig van die kant en klare printalbums voor foto's. Ze zijn weliswaar aantrekkelijker geprijsd, maar het duurt even voordat ze besteld zijn. Ouderwets inplakken kan daarentegen ook wel eens gezellig zijn. Het is bovendien tijdscrisis-proof! Ga naar de dichtbijzijnde fotozaak, waar ze vaak een automaat hebben waar je direct foto's kan uitprinten. Roep je familie bij elkaar voor een gezellige fotosessie en begin met samenstellen! Even de pritt-stift pakken en plakken maar. Vergeet niet de persoonlijke bijschriften over je herinneringen.


4. Mam, vertel 's

'Mam, vertel 's!' is een cadeauboek vol met leuke, creatieve en soms aandoenlijke vragen aan je moeder. Als zij de vragen beantwoord heeft, krijg je het boek weer van haar terug. Hiermee wordt Mam, vertel 's! zonder twijfel het meest persoonlijke boek dat je ooit hebt gelezen! Je leert je moeder op een heel andere manier kennen.' Aldus, Elma van Vliet, de uitgeefster van dit boek. Met dit boek kom je zeker zonder zweet en tranen de moederdag door. Het boek bestaat ook in een vader-versie.


5. Dagje weg
Heb je nog geen cadeau in huis, dan kan je natuurlijk ook zelf een eigen bon verzinnen. Een beetje knippen plakken en je hebt bijvoorbeeld zo 'een dagje shoppen-bon' gemaakt. Jij trakteert je moeder op de reis ernaartoe en een lunch of diner ter plekke. Hoef je geen winkels meer voor in te hollen en vereist weinig voorbereiding!

Vind op onderwerp