5 Tips voor een eigen invulling van je CV en sollicitatiebrief

Een van de veel voorkomende misverstanden is dat je je Curriculum Vitae of sollicitatiebrief zo moet samenstellen dat je voor zo veel mogelijk functies in aanmerking komt. Een opzet die te algemeen is zal een werkgever eerder in verwarring brengen: wie ben jij eigenlijk en waar ben je goed in? Laat iemand daar niet naar hoeven gissen!
- Wees niet bang om je CV of sollicitatiebrief zo af te kaderen dat je laat zien dat je in enkele gebieden specialismes hebt, waak er voor dat je CV te algemeen wordt. Niemand is overal goed in.

- Schrijf niet over wat jij allemaal wil en ambieert, maar op welke manier jij een bepaalde behoefte vervult of een vraag beantwoordt van een werkgever.

- Spits je CV en sollicitatiebrief vooral toe op het profiel dat in een vacature omschreven wordt.

- Voeg een korte profielschets toe onder je personalia waarin je jezelf positioneert als een merk: noem niet meer dan drie uitstekende eigenschappen. Wees niet te bescheiden.
Voorbeeld: ik ben een …specialist op gebied van…met mijn ervaring in…weet ik (benoem wat je kunt bereiken)

- Schrijf in je sollicitatiebrief uit welke rol je voor jezelf weg gelegd ziet, laat een werkgever/recruiter daar niet naar gissen. Benoem bijvoorbeeld een aantal concrete vaardigheden en resultaten uit je ervaring en koppel die aan mogelijke rollen in deze nieuwe organisatie.
Deel deze pagina
vind op onderwerp