5x podcast aanraders om slimmer te werken

5x podcast aanraders om slimmer te werken

Luister jij wel eens naar een podcast? Tegenwoordig zijn er verschillende soorten podcasts waar je naar kunt luisteren. Zo zijn er podcasts die jou tips en inspiratie geven hoe je slimmer kunt werken. In deze blog zetten wij vijf podcasts voor jou op een rijtje.


1 De slimmer werken podcast 

De titel van de podcast zegt al genoegt; met deze podcast werk je slimmer. Het doel is ook om 
efficiënter en effectiever aan de slag te gaan. De podcast is van Jennefer Boskeljon, een ervaren coach, trainer en adviseur op het gebied van slim werken. Daarnaast richt ze de focus op time management, persoonlijke effectiviteit en werkplezier. 

In elke aflevering ontvang je handige tips of tools die je kunt toepassen op jouw werk én werkdag. Zo bespreekt ze onderwerpen als prioriteiten stellen, werkstructuur, uitstelgedrag en plannen. Door het luisteren van deze podcast werk je straks niet harder, maar juist slimmer.

2 De Podcast Psycholoog

In de Podcast Psycholoog staat founder Marissa van der Sluis in elke aflevering stil bij een psychologische thema die betrekking heeft op ons dagelijkse leven. De thema’s zijn verschillend: van liefdesverdriet, creativiteit tot aan aandacht en concentratie. Er worden tips gegeven die jij weer kunt toepassen. 

Aanraders: aflevering 3, 5, 12 en 15. In deze afleveringen worden de thema’s gewoontes, stress, aandacht & concentratie en motivatie besproken. Dit zijn belangrijke factoren die ervoor kunnen zorgen dat je op werk gebied in ieder geval slimmer aan de slag kunt gaan.

3 Hoe Krijg Je Het Voor Elkaar?

Bij deze podcast onderzoekt Reinier Laden hoe mensen werk verrichten en staat hij stil bij de zoektocht hoe je dit eventueel kan verbeteren. In het eerste seizoen doet Reinier dit samen met Rick Pastoor, de schrijver van het boek Grip, het geheim van slim werken. In dit boek wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je slimmer werkt. 

Om zo meer rust en ruimte te krijgen in je hoofd. Bij elke aflevering wordt een onderwerp en/of hoofdstuk uit het boek besproken. Na het luisteren van seizoen 1 ga je slimmer aan de slag doordat je meer grip krijg op bijvoorbeeld je agenda, takenlijst of mail.

4 De Psychologie van Succes Podcast

In de Pyschologie van Succes Podcast bespreken Tonny Loorbach en Albert Sonnevelt uitdagingen en obstakels in het leven. De focus is niet zo zeer alleen gericht op werken. Er worden wel onderwerpen besproken die weer van invloed kunnen zijn op jouw werk. 

Zo bespreken ze in episode 126 hoe je beter kunt slapen en in episode 17 hoe je gemotiveerd kunt blijven. Bij episode 90 staan de mannen stil bij uitstelgedrag. Én in episodes 29 en 119 praten ze over hoe je met energie om kunt gaan. Ook worden er zes manieren gedeeld om je energie hoog te houden. De afleveringen luister je makkelijk weg en duren rond de 20 minuten.

5 The Productivity Show

Last but not least: Een Engelse podcast genaamd The Productivity Show. Het is een podcast van Asian Effiency. Dit is een Amerikaanse blog waar de focus gericht is op productiviteit. In The Productivity Show kom je meer te weten over de verschillende aspecten van productiviteit. Ook krijg je tips en life hacks over time management en hoe je werk gedaan krijgt. 

Wil je meer te weten komen over hoe je slimmer kunt werken? Lees dan onze andere artikelen uit de rubriek Slimmer Werken waar meer tips, tools en manieren worden gegeven. Én vergeet niet: werk slimmer, niet harder. 

Vind op onderwerp