6 Crisis reistips

6 Crisis reistips

Heb jij je vakantiegeld er al doorheen gejaagd of juist ergens opgepot in een betrouwbare spaarrekening? Dan blijft er deze zomer weinig over om naar uit te kijken. Tenzij je wat creatiever met je vakantiedagen omspringt. Hier zijn 6 Tips om je vakantie crisisbewust te besteden.

1. Doe een houseswap
Gezien in de film ‘the holiday.’ Verschillende sites bieden de mogelijkheid en huizenruil te doen met een persoon of gezin in het buitenland. Jij verblijft zo in het buitenland zonder overnachting te hoeven betalen en de persoon waarmee je de ‘swap’ regelt blijft omgekeerd in jouw crib. Surf eens naar: https://www.huizenruil.com/


2. Anders dan anders: ga eens met de trein ergens naartoe
Een stuk goedkoper dan vliegen en zo zie je ook eens wat van het landschap. Via https://www.hispeed.nl/ kun je bijvoorbeeld de nachttrein naar Kopenhagen nemen. Wil je jan de Hollander campings eens vermijden? Bezoek dan eens de site https://www.elizawashere.nl/ voor unieke en niet al te toeristische bestemmingen. Of wat dacht je van een culinaire vakantie? Ga bijvoorbeeld naar www.wereldskoken.com. Ook een vakantie naar de middeleeuwen is mogelijk: www.archeon.nl.


3. Werken in je vakantie, het roept bij de meesten veel weerstand op, maar het kan een stuk schelen in de kosten. Als je vrijwilligerswerk doet betaal je vaak minder in de verblijfskosten. En je doet ook nog iets goeds voor de mensheid. www.joho.nl.


4. Al eens gedacht aan een surprise-vakantie? Jij bepaalte de randvoorwaarden, de organisatie die het werk voor je doet bepaalt waar je heen gaat. Spannend toch? Kijk eens op deze link, deze link of deze link!


5. Goedkoper reizen kan makkelijk als je wat met een groep onderneemt, dan geeft een reisbureau al snel korting. Last-minute reizen of buiten het drukke seizoen zijn ook opties. Dan is er nog zoiets als de vakantieveiling, waar je kunt bieden op je vakantie!


6. Gratis op vakantie? Dat wordt al wat lastiger. Een van de opties is Huisoppas.nl, waar je op luxe huizen past terwijl de eigenaars ergens aan de kust champagne sippen. Of geef je op als ‘testpersoon’, waarbij je bijvoorbeeld de kwaliteit van reizen in Denemarken test.

Vind op onderwerp