Aanleveren CV, een leesbaar Curriculum Vitae

Aanleveren CV, een leesbaar Curriculum Vitae
De laatste stap op weg naar je nieuwe baan, het aanleveren van je CV. Hoe doe je dat goed?
Er zijn weinig bedrijven die nog de voorkeur geven aan het ontvangen van CV's per post. Hierdoor blijven er nog drie opties over.
  • Indien je CV een proeve van je kunnen is, is het wellicht beter om deze persoonlijk te overhandigen.
  • Indien je je levensverhaal online hebt staan kan je alleen een link naar de betreffende locatie te versturen.
  • Het derde geval, als je je CV wilt mailen willen wij nu verder bespreken.
Je CV in het juiste bestandsformaat Daar je niet zeker weet wat de ontvanger voor instrument gebruikt om je CV te lezen is het ten zeerste aan te raden om het document in PDF op te maken. De meeste bedrijven hebben wel het programma Adobe Reader en zullen dus in staat zijn om je CV te lezen. Gebruik geen bestandsformaten die enkel op een Mac, PC of iLiad te lezen zijn.

Omzetten CV naar PDF Open Office heeft een ingebouwde tool om tekst documenten om te zetten naar PDF, daarnaast zijn er online verschillende mogelijkheden om documenten te converteren.

Geen PDF reader? Hoe ga je om met de mogelijkheid dat je ontvanger geen Adobe Reader heeft? Er zullen zich altijd situaties voordoen waarin de ontvanger geen beschikking heeft over de juiste middelen om je net opgemaakte PDF bestand te openen.

Je CV als tekst invoegen Om er zeker van te zijn dat je CV in ieder geval gelezen kan worden, stuur je je CV in de body van de email mee als pure tekst. Niet in HTML-opmaak, want je weet niet wat voor email-applicatie de ontvangende partij heeft.
Met een 'gewone' teksteditor kan je CV dan alsnog worden bekeken.

Door je CV als PDF en als ' platte' tekst te versturen heb je 99.9% kans dat je CV in ieder geval gelezen kan worden en dat is een belangrijke stap op weg naar je nieuwe baan.

Vind op onderwerp