Anneloes Nieuwenhuijse – Lotties period

Anneloes Nieuwenhuijse – Lotties period

Met Lotties Period Underwear gebruik je geen tampons of maandverband meer tijdens je menstruatie. Deze comfortabele onderbroeken zijn herbruikbaar en vangen alles op. Volgens Founder Anneloes Nieuwenhuijse een uitstekend én duurzaam alternatief. “Een vriendin kwam binnen met een pakketje van een Amerikaans merk met menstruatieondergoed. Ze had het eigenlijk vooral over hoe bizar hoog de invoerrechten waren. Ondertussen was ik stiekem nieuwsgieriger naar de inhoud van haar pakketje. 

Menstruatieondergoed zei mij toen nog helemaal niks. Ik had hier geen beeld bij en was hier erg benieuwd naar. Zo vroeg ik me af hoe dit nou precies werkt. Is het dan zo dat je geen maandverband of tampon meer hoeft te gebruiken?

Ze vertelde inderdaad dat je door dit ondergoed geen menstruatieproducten nodig hebt. Op dat moment was ik gelijk enthousiast en wilde ik dit ook in Nederland gaan realiseren. Uiteindelijk bleek het super goed te werken. Én een week later kwam het eerste plannetje op tafel: de geboorte van Lotties Period. 

Met Lotties Period maken wij de Nederlandse menstruatiemarkt comfortabeler en duurzamer. Wij bieden menstruatieondergoed aan als alternatief voor tampons en maandverband. Zo ontwerpen wij verschillende modellen. Samen met textielexperts zorgen we ervoor dat we technisch gezien het beste resultaat behalen voor ons ondergoed. 

Ons menstruatieondergoed van Lotties is opgebouwd uit meerdere textiellagen. De absorberende katoenen laag neemt alle vocht op. De waterproof laag zorgt voor optimale bescherming. Het draagcomfort van ons ondergoed is fijn door de stof die we gebruiken; eerst was dit ons vertrouwde bamboetextiel en nu maken we gebruik van de stof Lenzing Modal wat nog meer draagcomfort geeft dan eerst. Ons Lotties Period Underwear is ondergoed waar je je goed in voelt en waar je tegelijkertijd zeker bent van bescherming.

Duurzame onderbroeken 
Bij Lotties Period richten we zeker de focus op duurzaamheid. Zo is het ondergoed herbruikbaar en vervangt een Lotties onderbroek maar liefst 156 wegwerpproducten als tampons of maandverband. 

Daarnaast zijn er nog verschillende keuzes die wij hebben gemaakt om de producten nog duurzamer te maken. Voor onze nieuwe lijn hebben wij afscheid genomen van ons vertrouwde bamboetextiel. Voor ons ondergoed maken we nu gebruik van dé nog duurzamere stof Lenzing Modal. 

Deze stof wordt beschouwd als één van de stoffen van de toekomst en dat snappen wij bij Lotties wel. Modal geeft namelijk meer draagcomfort dan andere stoffen, het voelt zeer zacht en glad aan. Daarnaast vervagen de kleuren minder, krimpt het nauwelijks en pilt het niet. Wat weer beter voor het milieu is. 

Bovendien worden de onderbroeken verpakt in een herbruikbaar biologisch katoenen zakje. Scheelt verpakkingsmateriaal en dit is ook nog eens super handig voor onderweg. 


Foto gemaakt door @kim_life_and_photography

Leerzame dieptepunt
Met Lotties Period hebben wij een klein dieptepunt ervaren. Wij ontvingen mailtjes van klanten die waren doorgelekt. Dit hadden we nog niet eerder meegemaakt en toch ontvingen we enkele mailtjes achter elkaar. Nu bleek dat een nieuw model niet goed werkte. 

Het ging om een naadloos model dat tijdens het produceren verhit was geraakt waardoor de waterproof laag kapot was gegaan. We keken meteen hoeveel seamless modellen er waren verkocht, gelukkig viel dit nog relatief mee vergeleken met de andere modellen. 

Voor ons was het een foutje met een enorme nasleep, maar uiteindelijk ook heel leerzaam. Al deze overgebleven seamless modellen gaan we nu naar het goede doel brengen. Ze gaan naar vrouwen op Lesbos die moeten bevallen. Deze vrouwen kunnen alle steun gebruiken. Gelukkig functioneren onze onderbroeken nog perfect als normaal ondergoed. 

Succesvolle impact van Lotties Period
We hadden ons nooit gerealiseerd dat de Lotties Period onderbroeken voor velen zo’n grote impact zou hebben. Zo hadden we een klant die door een miskraam voor een langere periode veel bloed verloor. Tijdens haar toiletbezoek werd ze steeds geconfronteerd met het verlies. Het dragen van menstruatieondergoed maakte het moment van naar het toilet gaan een stuk dragelijker. 

Ook konden we iets betekenen voor een meisje die net twee dagen voor ze op schoolkamp ging voor het eerst ongesteld werd. Ze was dolblij dat ze de broekjes nog op tijd mee kon nemen. 

Ook hebben we een klant blij gemaakt die last had van huidirritatie door maandverband. Gelukkig had ze dit totaal niet met ons ondergoed. Dit zijn misschien geen grote successen, maar voor Lotties Period wel hetgeen wat ons als team het meest raakt en motiveert.  Tips voor startende ondernemers 
Zelf ben ik ook jong begonnen met ondernemen. Nog steeds geniet ik hier nog elke dag van. Nooit ga ik met tegenzin aan het werk. Nou moet ik wel zeggen dat ik dolgezellige collega’s heb, daar heeft het misschien ook mee te maken. 

Als tip wil ik meegeven dat als jij niet wakker kan liggen van een dieptepunt of een risico, dan moet je er voor gaan. Doe dit ook vol passie. Dit wil niet zeggen dat je weken van 60 uur moet draaien. Maar je moet wel keuzes durven te maken en vooruit blijven kijken. 

Denk groot vooruit maar kijk wel realistisch terug. Bedenk wat je in je stoutste dromen voor elkaar wil krijgen, maar kijk ook realistisch terug op de keuzes die je hebt gemaakt. Vraag jezelf af of dit nou echt een goed idee was of dat het toch anders moest. 

Dit is natuurlijk niet erg en hoort er bij. Tegelijkertijd zorgt het er wel voor dat je voldoende van bovenaf naar je onderneming blijft kijken. 

Dromen & ambities
Mijn dromen en ambities zijn groot. Alleen vind ik het te spannend om te delen. Op korte termijn komen er in ieder geval hele leuk nieuwe modellen aan en een mannenmerk. Hier kijk ik enorm naar uit!”

Lottiesperiod.com
www.instagram.com/lotties_period/?hl=nl

Vind op onderwerp