Anouschka & Natascha Hendriks – JUNGL Amsterdam

Anouschka & Natascha Hendriks – JUNGL Amsterdam
Al van jongs af aan zijn Anouschka en Natascha Hendriks bezig met duurzaamheid en de zorg voor het milieu. 
In de zomer van 2017 waren zij op zoek naar een bikini gemaakt van duurzaam materiaal. Binnen Europa konden ze dit niet vinden.  De dames besloten om hier zelf mee aan de slag te gaan: de geboorte van JUNGL Amsterdam.  Lees mee en laat je inspireren. 

“Toen wij op zoek waren naar een duurzame bikini konden wij binnen Europa eigenlijk niks vinden. Wij vonden dat hier verandering in moest komen en staken zelf de handen uit de mouwen. Zo kwamen wij erachter dat de impact van mode en textiel op het milieu erg groot is. 

Ons doel was (én is nog steeds) om een duurzame badmode collectie aan te bieden. De impact van mode en textiel op het milieu willen wij zo klein mogelijk houden. Op deze manier hopen wij deze negatieve invloed op het milieu te kunnen verminderen. 

Duurzaam alternatief 
Met JUNGL Amsterdam bieden wij dus een duurzaam alternatief voor de vervuilende fast fashion industrie. Onze badmode wordt op een eerlijke en duurzame manier geproduceerd. Het wordt namelijk gemaakt van gerecycled materiaal. 

Wij vinden het belangrijk om mensen bewust te maken van de vervuilende fast fashion industrie. In deze industrie wordt mode vaak geproduceerd onder slechte werkomstandigheden en is er sprake van een plastic probleem. 

Daarom geven wij, buiten de productie én verkoop van onze badmode, regelmatig lessen aan scholen en presentaties over de verschillende onderwerpen met betrekking tot duurzaamheid. 

Verschillende vormen van duurzaamheid
Naast duurzaamheid vinden wij kwaliteit en transparantie ook erg belangrijk. In ons bedrijf komt duurzaamheid in verschillende aspecten terug.  Zo vindt het transport enkel per vrachtwagen plaats en zijn de verpakkingen geryceld. Zelf brengen we de pakketjes met de fiets naar de verzendserivce. 

Voor onze collectie maken we gebruik van de garen van ECONYL. Deze garen zijn gemaakt van visnetten die uit de oceaan worden gehaald en van ander nylon afval. 

Hard werken loont 
Tijdens het opzetten van een onderneming loop je altijd wel ergens tegen aan. Bij ons is het zo dat we beide geen ervaring hebben met mode en de industrie. Dat blijft soms best lastig. 

Daarnaast hebben wij een duurzame onderneming en willen we alles op zo’n duurzaam mogelijk manier uitvoeren. Naast de stoffen en de productie willen we ook het vervoer en de verpakking op de meest duurzame manier. 

Gelukkig weten we waar we het voor doen en daarom zetten we door. Op onze eerste collectie ontvingen we alleen maar leuke en enthousiaste reacties van mensen. Dit motiveert ons enorm en wij vinden het harstikke leuk om zulke reacties te ontvangen. 

In de tussentijd hebben we ook van alles geleerd. Dit nemen we weer met ons mee voor in de toekomst. Al het harde werk is het dan uiteindelijk allemaal waard. Tip voor startende ondernemers
Onze tip is dat je van fouten leert en met de juiste motivatie het zeker gaat lukken. Als beginnende ondernemer zul je altijd ergens tegen aanlopen en fouten maken waar je later weer van leert. Deze fouten zorgen er juist voor dat het in de toekomst alleen maar beter zal gaan. 

Dromen & ambities
Wij hopen nog lang door te kunnen met JUNGL Amsterdam om voor veel mensen een duurzaam alternatief te kunnen bieden. Daarnaast hopen we onze collectie uit te kunnen breiden waardoor we van betekenis kunnen zijn voor een grotere groep mensen.” 

www.junglamsterdam.com
www.instagram.com/junglamsterdam/


Vind op onderwerp