Arjen Spijkermans & Daan Meijners – BALKONBAR

Arjen Spijkermans & Daan Meijners – BALKONBAR

Veel Amsterdamse balkons zijn een stuk gezelliger en groener geworden door de BALKONBAR. 
Uit eigen frustratie over kleine, lelijke balkons en een gebrek aan groen in de stad hebben Arjan Spijkermans & Daan Meijners de balkonbar ontworpen.  

'De stad vergroenen' is hun motto en daarnaast zetten zij zich in voor duurzaamheid, herbebossing en sociaal ondernemerschap. Arjan vertelt in dit interview over innovatie en creativiteit met betrekking tot hun BALKONBAR.

"Voor mijn vriendin ontwierp ik enkele jaren geleden de eerste bar over de balkonreling. Onze vrienden reageerden enthousiast en zo is eigenlijk uit een verjaardagscadeau een onderneming ontstaan. Samen met studievriend Daan, met dezelfde passie voor duurzaamheid, groen en stadsleven, is de balkonbar tot een succesvol bedrijf uitgegroeid. Dat er behoefte is aan beenruimte bij je woning is wel duidelijk.

Subliem idee
Doordat ik het ontwerp over de reling heb laten uitsteken, hebben we net dat beetje extra ruimte gecreëerd die zo nodig is. Daan, de man van de financiële kant, heeft het idee omgezet in realiteit. Zo vormen we een perfect team.

Er zijn bevestigingen voor ronde en rechte relingen en je kunt kiezen uit diverse duurzame houtsoorten waaronder bamboe; de snelst groeiende grassoort. De BALKONBAR is te koop bij diverse verkooppunten De Balkonie West, De Balkonie Oost en de Bijenkorf en via de webshop.
Krijg je het pakketje binnen dan heb je er in no-time een bureau, tafel of vensterbank bij om lekker aan te ontbijten, borrelen,werken of lezen.

Bio planten in de Hangtuin
De balkonbar heeft inmiddels een zusje gekregen: voor het opfleuren van je balkon is er nu de Hangtuin. Deze kun je aan het balkon of aan de muur bevestigen. De potten zijn gestapeld en dat scheelt weer in buitenruimte.

Met de hangtuin inspireren we mensen om biologisch gekweekte planten te kiezen. Insecten, vlinders en bijen die hierdoor worden aangetrokken, zorgen voor een gezond leefklimaat. Zij krijgen hierdoor een belangrijke, natuurlijke voedingsbron en schutplek. Op onze website kun je bij Sprinklr, een biologische plantenkweker, je inkopen doen.Sociaal ondernemerschap
De balkonbar is niet alleen nuttig, het houten product heeft ook een duurzame en sociale bijdrage. Ze worden namelijk vervaardigd door re-integratiebedrijven zoals Pantar: sociale werkplaatsen waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden begeleid in werk.

Toekomst ideeën
Creativiteit en innovatie gaan hand in hand en daarom hebben we een balkonbar van gerecycled plastic ontwikkeld. We gaan zelfs nog een stapje verder want de 100% organische balkonbar is in ontwikkeling. Deze kun je zelf laten groeien door onder andere schimmels!

www.balkonbar.com

Deze blog maakt deel uit van de rubriek Eigen Baas. Ben jij ook een bedrijf aan het opzetten? Of heb je een bedrijf opgezet in Amsterdam als (student)ondernemer op een innovatie en duurzame manier? Of ken je iemand uit jouw omgeving? Laat het ons weten via pr@werkstudent.nl.
Wie weet is jouw verhaal of van iemand uit jouw omgeving binnenkort hier te lezen op onze website!

Vind op onderwerp

AMSTERDAM GROEN DUURZAAMHEID