Begin de werkdag slim

Begin de werkdag slim
Thuiswerken blijft nog steeds de norm. Niemand weet voor hoelang. Om de werkdag effectief te beginnen wordt ‘fake commute’ steeds meer een trend.
Volgens experts is het goed om dit als gewoonte toe te passen in de dagelijkse routine. In dit artikel vertellen we hier meer over en delen we 3 tips met wat je kan doen om de dag slim te starten. 

Doen alsof je naar kantoor gaat 
Misschien heb je er zelf al over gehoord of doe je dit al elke ochtend. De term fake commute betekent letterlijk nep pendelen. In andere woorden houdt deze trend in dat je doet alsof je naar kantoor gaat door dagelijks te ‘reizen’.

Vanwege de corona maatregelen mag je nu nog steeds zo min mogelijk reizen. Gelukkig draait het daar bij deze trend ook niet om. Het gaat namelijk om het maken van een bepaalde afstand voordat je werkdag begint. 

Het blijkt dat thuiswerkers het lastig vinden om een scheiding te maken tussen werk en privé. Door te doen alsof je naar kantoor gaat, maak je een goede scheiding tussen het begin van de dag én het begin van de thuiswerkdag. Rollend je bed uit richting je thuiswerkplek gaat hier dus niet op. 

Waarom is dit verder een trend? Met fake commute maak je een goede dagstart. Je gaat namelijk de deur uit om iets actiefs te doen. Zo heb je aan het begin van je werkdag meer energie, meer motivatie en minder last van de zogenaamde thuiswerkblues. Wie wil dit nou niet?

Tip 1. Start de dag fris
Maak je allereerst klaar in de ochtend. Ook nu je geen rekening hoeft te houden met reistijd. Het is en blijft een aanrader om fris & fruitig de dag te beginnen. Dit doe je namelijk ook als je naar kantoor gaat. Natuurlijk hoef je er niet all-dressed-up uit te zien. Als je maar wel voor de dag kan komen ;-) 

Tip 2. Maak een ochtendwandeling 
Ben je er klaar voor? Maak dan een ochtendwandeling. Vooral nu het nog zacht herfstweer is. Je hoeft natuurlijk niet kilometers te lopen, zo kan een blokje om al genoeg zijn. Dit kun je natuurlijk zelf bepalen. Kijk waar het fijn lopen is of plan bijvoorbeeld een standaard route in. 

Wil je liever fietsen of een vroege sportsessie pakken? Dat kan natuurlijk ook. Zo ben je toch voor werk de deur uit geweest en kun je daarna goed de dag beginnen. 

Extra tip: Zit er een koffiecorner om de hoek of tijdens je looproute? Haal dan gelijk een koffie-to-go. Zo steun je de lokale ondernemer én krijg je meer energie tijdens het lopen. 

Tip 3. Sluit de werkdag goed af 
Baken je werkdag goed af en ga er na afloop weer even tussen uit. Loop of fiets bijvoorbeeld hetzelfde rondje nu in de tegengestelde richting of zorg voor een andere (sportieve) activiteit buitenshuis. Zo blijf je toch in beweging en lijkt het bij terugkomst alsof je weer thuis bent van kantoor. 

Het is dus nog zo gek nog niet om te doen alsof je naar kantoor gaat. Met bovenstaande tips helpen we je in ieder geval op weg. Zo begin je de dag slim én kom je de thuiswerkdagen effectief door.

Vind op onderwerp