Buitensporten in Amsterdam? Dat kan zo!

Buitensporten in Amsterdam? Dat kan zo!

Heb je last van quarantaine kilo’s? Én kun je nu wat extra beweging gebruiken? Dan is het in ieder geval fijn dat er buiten weer gesport mag worden. Misschien heeft jouw sportschool hier al slim op ingespeeld. Maar wij zullen jullie ook een handje op weg helpen. Voor alle niet-sporters in Amsterdam zetten wij 4 verschillende buitensporten op een rij. 

Outdoor fitness

Wist je dat bijna ieder Amsterdams park verschillende fitnesstoestellen heeft? Zo heeft het Rembrandpark een eigen fitness plek aan het water. Het is de perfecte manier om bijvoorbeeld je hardlooproute af te wisselen met krachttraining. Óf om alleen buiten te fitnessen. Ideaal nu alle sportscholen helaas nog dicht zijn voor binnensporten.
 
Ben je momenteel niet lid van een sportschool? Dan weet je nu wat je kunt doen. Ga naar een park (gelukkig heeft Amsterdam er veel) en leef je uit. Sporten in de buitenlucht is ook nog eens beter voor je humeur, je houdt het langer vol én je kunt het gratis onbeperkt doen.
 
Skeeleren
Misschien zie je het nu vaker om je heen: mensen die langs je voorbij rollen op drie of vier wielen. Het is een buitenactiviteit die nu weer helemaal in is. We gaan met skeeleren terug in de tijd; naar de jaren tachtig waar het toen trendy was.
 
Én in deze tijd ook weer. Logisch want je kunt het overal doen, waar en wanneer je maar wil. Zo zijn er in de stad verschillende routes die je kunt afleggen. Een aanrader is de skeelerroute door het vondelpark. Natuurlijk kun je ook een rondje over de grachten rollen.
 
Met skeeleren verbrand je ook nog eens veel calorieën. Soms nog meer dan bij een rondje joggen. Daarnaast kan het je conditie verbeteren en je spieren versterken. Allemaal pluspunten die mooi zijn meegenomen ;-)
 
Suppen
Bekijk Amsterdam eens van een andere kant en ga het water op. Hoe? Met een sup (stand-up-paddle) beter bekend als peddelsurfen. Je staat namelijk op een drie meter lange surfplank en met een peddel verplaatst je jezelf door het weter.
 
De laatste tijd is suppen steeds populairder aan het worden. Niet alleen omdat het een leuke buiten activiteit. Het blijkt namelijk ook een goede work-out te zijn voor benen, billen, rug, armen en schouders. Kortom: een sport voor je hele lichaam.
 
Dus sup jezelf erop los. Ontdek onze hoofdstad nu vanaf het water. Zo kun je vanuit meerdere stadsdelen door de binnenstad suppen. Én gelukkig is er water zat om de welbekende 1.5 meter afstand van elkaar te kunnen houden.
 
Yoga
Wil je toch meer iets ontspannend doen in de buitenlucht? Kies dan voor yoga; een echte meditatiesport die juist in de natuur uitgeoefend kan worden. Je kunt natuurlijk op eigen houtje een matje buiten rollen en mediteren. Zoek dan een plek waar jij je fijn voelt.
 
Weet je niet hoe je moet beginnen? Dan kan je natuurlijk ook yogalessen gaan volgen. Zo worden er in Amsterdam verschillende lessen aangeboden op mooie plekken. Zoals op het dakterras van het Volkshotel of bij het Vondelpark midden in de natuur.
 
Natuurlijk zijn er nog meer andere buitenactiviteiten die je kunt uitoefenen. Met bovenstaande buitensporten kun je in ieder geval aan de slag. Ben jij klaar om buiten te sporten? Veel succes!

Vind op onderwerp

AMSTERDAM ACTIEF BUITENSPORTEN