CV Curriculum Vitae #9 Cv distributie, verzenden

CV Curriculum Vitae #9 Cv distributie, verzenden

Met ons 10 stappenplan voor een succesvol Curriculum Vitae ben je al een heel eind op weg om een goed CV in elkaar te timmeren. Misschien heb je zelfs met de CV-check je CV zo geoptimaliseerd dat deze er direct uitspringt! Maar hoe kan het toch dat ondanks je kwalitatieve CV, je niet altijd benaderd lijkt te worden door de juiste werkgevers?

Dit kan wel eens te maken hebben met de distributie van je CV. Wat bedoelen we met de juiste distributie? Je CV daar verspreiden waar het de meeste reacties zal opleveren. Veel studenten gebruiken een traditionele maniervan CV verspreiding. Ze zettenhet CV op een aantal generieke jobboards en wachten vervolgens af tot werkgevers op hen af komen. Waarom werkt deze aanpak vaak niet? Omdat er ontzettend veel concurrentie is binnen deze jobboards.

Veel beter is om je CV te verspreiden door bijvoorbeeld direct te reageren op vacatures of door op specialistische of branchegerelateerde jobboards te posten. Ook kun je je Curriculum Vitaeverspreiden onder interessante bedrijven met een bijpassende motivatiebrief. De kans dat je CV hierdoor meer opvalt is dan veel groter. Wat dacht je trouwens van netwerken via linked-in? Vul je gegevens op je profiel zodanig in dat het net als bij je CV een compleet beeld geeftvan je kunnen. Nog beter is om van (oud) collega’s of werkgevers aanbevelingen te ontvangen. Deze dienen gelijk als online referenties. Een zeer effectieve manier om aan de juiste baan te komen!

Nog niet helemaal gevonden wat je zoekt? Kijk dan ook eens bij onze vacatures.Idee/wens voor deze site? uservoice it!

Vind op onderwerp