De 6 meest bijzondere bijbanen

De 6 meest bijzondere bijbanen

Een bijbaan die helpt je studie of andere onkosten te financieren is natuurlijk een minimale vereiste van studentenwerk. Toch zijn er ook studenten die meer willen halen uit een bijbaan, namelijk een bijzondere en leerzame ervaring. 6 Voorbeelden van de meest bijzondere bijbanen die soms op het randje balanceren.

Rondleider van toeristen
Als student heb je in het bedrijfsleven vaak een pre als je een derde taal spreekt, dat geldt zeker voor studenten die het Japans of Chinees beheersen. Er zijn daarom ook veel organisaties die rondleidingen door studenten aanbieden, bijvoorbeeld langs de Wallen, wat natuurlijk hilarisch kan zijn. Een ideale bijbaan als je je taalvaardigheden wilt uitoefenen en tegelijk geld wilt verdienen.

Hulp aan digibeten
Heb je bijzondere computerskills en ben je goed in het overdragen van kennis? Je kunt je services verlenen aan mensen die thuis hulp met hun computer of internetaansluiting nodig hebben, bijvoorbeeld via Studentaanhuis.nl.

Les aan TBS-er
In de Dr. Henri van der Hoevenkliniek in Utrecht geven studenten les aan tbs-patiënten. Dat gebeurt al tijden met veel succes. Studenten die deze bijbaan uitvoeren worden goed begeleid en de strengste veiligheidsregels zijn van toepassing. Uiteraard moet je er wel ethisch achter staan.

Pokeren als bijbaan
Ben je een talentvolle kansberekenaar of gewoon een roekeloze gokker? Op je CV staat het niet altijd positief als je poker als hobby vermeld, het is ten slotte een kansspel en risico is een woord waar niet alle werkgevers positieve associaties bij krijgen. Toch kan je soms van je hobby je bijbaan maken, mits je er goed in bent. Vergeet niet dat er veel risico aan verbonden is!

Lichaam aan de wetenschap
Veel studenten geven hun lichaam letterlijk aan de wetenschap in ruil voor een financiele extra die boven een bijbaan uitstijgt. Bij verschillende onderzoeksbureaus
kun je tegen betaling jezelf inchecken voor een aantal dagen of weken bij een researchcentrum. Er staat een flinke vergoeding tegenover, maar er zijn natuurlijk wel gezondheidsrisico's aan verbonden, zoals bijwerkingen van medicijnen e.d. Hoe hoog dat risico is verschilt per onderzoek. Met zo'n bijbaan kom je natuurlijk al snel boven je maximale verdiensten uit, waardoor je ook nog eens risico loopt je studievergoeding mis te lopen. Wat is je gezondheid waard?

Kistdrager
Een bijbaan als drager van een doodskist of chauffeur bij een uitvaartverzorger is erg populair onder studenten. Het is vaak werk op parttime basis wat het erg geschikt maakt naast de studie. Natuurlijk moet je je vooral professioneel weten op te stellen, grappen en grollen worden op een dergelijke werkplek ten slotte niet gewaardeerd.

Heb je zelf een bijzondere bijbaan of heb je opmerkingen over dit artikel? Mail ons op post@werkstudent.nl.

Vind op onderwerp